5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

1/2

Ako postoji univerzalan recept za zdravu vezu, on sigurno sadrži ove sastojke – dobru komunikaciju, dobar seks, konstruktivno rešavanje problema i izražavanje ljubavi. Okvirno se držeći ovog recepta možete razviti sopstveni stil i izgraditi odnos kakav oboma najviše odgovara – i dodati svoje sopstvene sastojke koji vam začinjavaju i obogaćuju vezu.

Komunikacija

Dobra komunikacija ne znači da se nikada nećete svađati i da se nećete udaljiti u povređenosti i nerazumevanju. Ali znači da ćete iz takvih stanja umeti jedno drugom da se ponovo približite i da pošteno razmotrite ono što vas je dotle dovelo. To je takođe i umeće raspravljanja – da se ne posvađate tako da jedno drugo toliko povredite da je prekid komunikacije jedini način da se posle toga ohladite i saberete – da uvek budete tu jedno za drugo, čak i kad niste baš blagonakloni prema slabostima partnera, ili su vam interesi sukobljeni.

Winter evenings in California with @carssun & @barbarabrigido

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Dobra komunikacija je takođe i veština pregovaranja i postizanja kompromisa i način da budete iskreni i da zastupate sebe, a da ne povređujete partnera. To je slušanje i osluškivanje, razumevanje sopstvenih i partnerovih motiva, pokazivanje ranjivosti, izloženost pred partnerom i onda kad se osećamo ugroženo i želimo da se branimo. Dobra komunikacija je postizanje najvišeg nivoa otvorenosti, nesebičnosti i poverenja da partner neće upotrebiti naše slabosti protiv nas, već da će imati na umu naše i zajedničko dobro.

Seks

Bazičan deo emotivnog odnosa je seks, koji spada u intimnu komunikaciju – veza nije kompletna i ispunjavajuća ako seks ne funkcioniše, ako vrhunsko zadovoljstvo izostaje, ako par nije pronašao način da se uskladi, da postigne potrebne kompromise, da jedno drugom izađe u susret, da u krevetu postigne potpunu bliskost, razumevanje i predavanje.

Dobar seks održava emotivnu povezanost, održava odnos živim i vitalnim, podseća vas zašto ste odabrali jedno drugo i upozorava da ne treba jedno drugo da uzimate zdravo za gotovo. Seks je ogledalo odnosa i kad se u krevetu pojave problemi, potrebno je da se razmotre i na ostalim nivoima odnosa.

Editors choice