Obrati se sebi nećnim rečima – ono čuveno „dobrojutro lepotice“ kad se vidiš u ogledalu, stvarno radi. Biće ti smešno, ali zar je važno, pa niko te ne gleda! Kad upućuješ sebi prekore, nemoj da upotrebljavaš grube reči kao što se svakoj od nas omakne (kažemo sebi „gusko jedna“ „glupačo“ i slično), obraćaj se sebi s ljubavlju, čak i kad se suočavaš sa svojim greškama. Reci sebi nešto kao „pa dobro, sledeći put ćeš biti pažljivija“ ili „možeš ti to bolje“).

Obrati pažnju na držanje. Isravi kičmu, povuci ramena unazad, isturi grudi, zategni stomak. Pravilno držanje rasterećuje kičmu i utiče na samopuzdanje.

Vežbaj. Pronađi oblik vežbanja koji te najmanje opterećuje u smislu organizacije i koji najviše prija tvom telu. Jednostavne jutarnje vežbe istezanja, pet tibetanaca, joga, teretana – šta god ti najviše prija, doneće ti telesnu samosvest koja ti je nedostajala. Bolje ćeš izgledati, bolje se osećati i bićeš zadovoljnija sobom, a samim tim ćeš se osećati ženstvenije i privlačnije.

Unesi promene u svoj stil oblačenja. Ukoliko si seksi i ženstveno oblačenje u potpunosti zamenila praktičnim i udobnim, pronađi spoj između udobnog i ženstvenog. Obuci ponekad haljinu, iako se najbolje osećaš u farmericama, a kad dobiješ komplimente za svoj osveženi izgled, češće ćeš želeti da se obučeš ženstvenije i dobro ćeš se osećati u odeći koju si ranjije smatrala nepraktičnom.

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

izvor slika : www.unsplash.com , www.instagram.com

Brankica Milošević

Comments