Suština je da je ljubav mnogo više od jednog dana, da Dan zaljubljenih ne treba da koristite da se iskupite za vaše greške u vezi ili da probate naglo da promenite prirodu veze. Već vrlo dobro znate kakva je vaša ljubav, jer se bliskost u odnosu da osetiti.

Vaša ljubav je vaša stvar i ne morate je dokazivati na ovaj dan, jer ako je vaša ljubav iskrena, već ste je odavno dokazali tim malim znacima pažnje.

Nema baš mnogo smisla da se za bilo koji praznik insistira na određenim stvarima. Za Novu godinu se podrazumeva da morate dobro da se provedete, za Božić da ga morate provesti sa porodicom, za Dan žena da morate pokloniti cvet.

A sve to ništa ne vredi ako biste Novu godinu, ipak, radije provele same, ili ako niste u dobrim odnosima sa porodicom, pa ne želite da ih posetite za Božić. Takođe, ne vredi ni taj jedan dan kada žene dobijaju cvet, ako nemaju jednaka prava kao i muškarci.

Poenta je da jedan dan ne znači mnogo, ako se čitava suština praznika ne poštuje u toku čitave godine. Taj jedan dan ne može popraviti stvari, zalečiti rane i pomoći da vaš odnos u vezi odjednom postane dobar, ako to već nije.

Dan zaljubljenih je samo dan, proći će kao i svi drugi. A samo vi znate kako se osećate, da li ste srećni u vezi. Ta sreća je daleko bitnija od toga kako ćete ga provesti. Dakle, Danu zaljubljenih treba dati na značaju, ali ne u smislu popravke odnosa, ili proslave zato što to svi rade, već kako biste obeležili već postojeću i zdravu ljubav.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Jovana Petković

Comments