Prema nekim teorijama, intuitivni tipovi ljudi su oni koji mnogo više vrednuju apstrakcije, teorije i istraživanja mogućnosti, nego datu realnost sveta oko njih. Mnogo više ih zanima ono što nije očigledno i što nije izrečeno, od onog što jeste. U čulno dominantnom svetu, intuitivci često deluju kao izgnanici, čudaci i neprilagođene osobe, čije ponašanje, izbori i način života ne nailazi na razumevanje okoline. Evo nekih ponašanja zbog kojih su intuitivne osobe drugima čudne.

intuitivni tipovi2 Neobična ponašanja intuitivnih tipova

Podsticanje debate

Oni ne vode i ne podstiču rasprave i debate zato što su neljubazni i naporni, nego zato što im je potrebno da situaciju razmotre iz svih mogućih uglova, da uoče “rupe” u rezonima i prodru u suštinu. Neki od njihovih najdragocenijih uvida, dešavaju se u procesu debate.

Pravila ne shvataju doslovno

Za njih su pravila više uputstva i sugestije za one koji ne razmišljaju i ne pronalaze sopstvene načine. Oni analiziraju svako pravilo pokušavajući da ustanove zašto ono postoji i čemu služi i ako zaključe da je pravilo sputavajuće, glupo, nedelotvorno i zastarelo, nemaju nikakav problem da postupaju na svoj način, rukovođeni sopstvenim vrednostima i rezonom.

Comments