Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

2/3

Previše analiziraju

Ono što drugi smatraju preteranim analiziranjem, dubiozom, suviše širokim razmišljanjem, za intuitivce je uobičajen način mentalnog funkcionisanja. Razmišljanje i analiziranje ne zahtevaju nikakav napor, obogaćuju razumevanje, šire perspektivu, izoštravaju percepciju i – zabavni su. Ono od čega druge boli glava i izlazi im para na uši, lagana je mentalna gimnastika za intuitivce – tek zagrevanje za ozbiljne saznajne procese.

intuitivni tipovi Neobična ponašanja intuitivnih tipova

Preispituju autoritete

Kao što preispituju pravila i ne osećaju obavezu da ih poštuju, tako isto doživljavaju i autoritete. Niko ne zaslužuje njihovo poštovanje samo zbog svoje pozicije. Oni se prema autoritetima postavljaju opušteno i ravnopravno, nikada nisu snishodljivi i skloni poltronstvu. Kad nekog poštuju, to je zbog njegove ličnosti i ljudskih vrednosti, a ne zbog toga što im je nadređen i što može da im zagorča ili olakša život. Oni sami su veoma retko na pozicijama autoriteta i uopšte, veoma su sumnjičavi prema osobama koje vole moć i kontrolu.

Strastveno ispituju raznovrsnost

O čemu svedoče njihova interesovanja, krug prijatelja i poznanika, ukus i kultura. Intuitivne osobe celog života nastoje da vide širu sliku sveta, da sve razumeju i da spajaju različitosti i suprotnosti. Oni imaju sasvim poseban ukus, njihova opšta kultura je zapravo vrlo specifična, njihova interesovanja i hobiji mnogo različitiji i neuobičajeniji od onih koja imaju „normalne“ osobe. Zapravo, njih privlači mnogo toga što je van kategorije “normalnog” jer sve van šablona omogućava dublji uvid i širu perspektivu.

Editors choice