Došlo je i to doba godine – veselo, praznično, kada jedva čekamo da okitimo jelku i unesemo u svoje domove novogodišnji duh. Iako je ova godina drugačija od svake prethodne do sada, možda je baš zato značajno da pokušamo da se prepustimo božićnom raspoloženju i nadi koju nam ono pruža. Uskoro će i ova godina biti iza nas, pa zašto je ne bismo ispratili najsjajnijom i najneobičnije okićenom jelkom, koja će svojim radosnim svetlima oterati sve zlo koje nas je kao ljude u ovoj godini snašlo. Dakle, ukrase u ruke, izvadite prašnjave kutije pune svećica i ukrasnih traka iz podruma ili sa tavana, i bacite se u kreativnost! U nastavku teksta predstavljamo vam nekoliko neobičnih načina na koje možete okiti jelku ove godine, ukoliko ste bez ideje!

Jelka pod snegom

Ove godine sneg možete uneti i u svoj dom, putem jelke čiji su vrhovi prošarani belom bojom. Ovakvu jelku možete dodatno ukrasiti ukrasima u belim ili srebrnim tonovima, a možete se poslužiti i onim providnim, staklenim ili plastičnim koji će se presijavati i izgledati kao da su od leda. Sve naravno upotpunite velikom količinom belih svetlećih lampica, koje će dodatno doprineti sveukupnom beličastom sjaju jelke. Kada je sve gotovo, vaša jelka će se sijati i nežnom belinom obasjati ceo prostor u kojem se nalazi.

Lila jelka sa cvetovima

Jelke se najčešće ukrašavaju u kombinacijama zlatno/crveno ili srebrno/plavičasto, i kada bi nas neko pitao zašto je to tako, ni sama ne znam da li bih imala odgovor na to pitanje. Zato, ove godine je možda pravi trenutak da preispitate sebe i to koje boje želite da vam upotpune dom u toku praznika, a mi vam predlažemo nežnu kombinaciju lila, bronzanih i zlatnih ukrasa, gusto naslaganih na vašu jelku. Takođe, uz klasične kugle različitih veličina, jelku možete ukrasiti i neobičnim, velikim ukrasnim cvetovima.

Comments