Istraživanje (a nema činjenice, bez nekog istraživanja) je potrvdilo da inteligentniji ljudi vode uglavnom sedeći i ležeći način života. Nikada im nije dosadno i provode vreme uživajući u sopstvenom društvu, zabavljajući se svojim mislima i razmatrajući sve sadržaje koji ih zanimaju. Oni vole da čitaju i da pri tom leže u krevetu, a i kad pišu ili crtaju, radije se organizuju da to rade ležeći, na krevetu ili na podu, nego da sednu za sto. Kao mačke – vole da se ispruže i da uživaju u onome što rade, a ima toliko zanimljivih stvari koje mogu da se rade ležeći i sedeći.

Istraživanje je uporedilo fizički aktivne ljude, koji koriste kretanje i vežbu da bi stimulisali svoj um sa onima koji to čine samo svojom misaonom aktivnošću (vežbaju i džogiraju sa sadržajima u svom umu) i utvrdilo da su ovi drugi inteligentniji.

Oni koji manje razmišljaju češće se dosađuju i ne znaju šta će sa sobom i obično ne vole da budu sami. Dok oni koji rado koriste svoj um, željni saznanja, nemaju taj problem pošto sami sebe odlično zabavljaju i pružaju sasvim dovoljnu mentalnu stimulaciju. Inteligentniji dakle, dokolicu koriste kao priliku da budu produktivni, da razmatraju i razrađuju svoje ideje i zamisli, dok se oni sa nižim nivoom interesovanja za unapređenje svog znanja i sa manje bogatim unutrašnjim životom u dokolici osećaju sputano i ne znaju čime bi se zabavili.

I pošto lenstvovanje, odnosno fizička neaktivnost, mogu da imaju posledice po zdravlje, inteligentni će se dosetiti da im je potrebno da pronađu neku ravnotežu u tome i preduzeće aktivnost koja odgovara njihovom interesovanju i senzibilitetu.

I još nešto – uočeno je da inteligentnije osobe više vole jako začinjenu hranu (jaki ukusi su stimulativni) i da su često veoma opušteni u svojoj privatnosti i vole da budu goli. A to se verovatno opet tiče osećanja lične slobode i nesputanosti i prihvatanja sebe u celini.

U nudističkim kampovima nisu svi genijalci, ali zaista imate priliku da sretnete puno nekonvencionalnog i zanimljivog sveta, skoncentrisanog na jednom mestu.

dakota corbin 271468 Neprijatni znaci da si pametnija od drugih

Aleksina Đorđević

Comments