Njemu bliskost prija samo periodično

Kad se ti iskidaš da pronađeš dovoljno slobodnog vremena i razmestiš i odložiš sve svoje obaveze, da bi ceo vikend provela sa njim, on će biti nezadovoljan, jer mu je dosadno. Tolika količina prisnosti mu uopšte ne prija, oseća se ugroženo. Želi da ga ostaviš na miru, jer njemu treba sloboda i lični prostor. Osim što mu je pre dva dana trebalo da mu se više posvetiš i da među svojim silnim obavezama staviš njega na prvo mesto. Srk, srk, srk… Odlazi lagano tvoja životna radost…

Suviše si direktna za njega

Ti mu kažeš da ti nije dobro i da nisi planirala da se viđate, niti da bilo gde ideš, a on razmišlja o tome šta to znači – da ti je dosadio, da te interesuje neko drugi, da ga više ne voliš. Uopšte mu ne pada na pamet da ti možda nije dobro i da želiš da ostaneš kod kuće i da rano legneš. Uglavnom, on tumači sve što mu kažeš, čak i kad je tako prosto i banalno, kao informacija da ti nije dobro.

Stalno zamišlja da ti se prikazuje u najboljem svetlu

I uopšte ne primećuje da je provaljen i da ti u njemu vidiš sve ono što pokušava da sakrije, kao i da u njemu ceniš i voliš vrednsti koje on uopšte ne neguje i ne shvata. On se stidi pravog sebe i ne želi ni da ga upozna, ni da ga ti upoznaš i misli da treba da te impresionira nekim glupostima. I na taj način te angažuje da ga beskrajno podržavaš i ubeđuješ u njegovu vrednost. Najviše voli razgovore u stilu “hajde sad da pričamo o meni” jer u tim razgovorima svoj ego direktno priključuje na tvoju energiju i pokušava da ga osnaži i osveži.

Koliko toga imaš za davanje i koliko dugo će trajati dok se ne osetiš isrkanom do dna? Možda ne moraš da čekaš baš taj trenutak.

Izvor fotografija: instagram.com/whiskeyandkisses

Aleksina Đorđević

Comments