U toku prošle godine, moguće je da se niste zagledali u ogledalu toliko često kao ranije. Karantin koji se praktikovao u većem delu sveta imao je danak po naš društveni život, pa se nismo toliko spremali i izlazili. Budući da smo veći deo dana provodili kod kuće, interesovanje za dizajn enterijera je “eksplodiralo”, a došlo je i pet minuta slave za ogledala. Zašto? Jer, kao i prozori, unose svetlost u prostor, stvarajući život i pokret – reflektujući i oblikujući enterijer.

Monotonija pandemijskih ograničenja nas je učinila da vapimo za pozitivnim novinama i uzbuđenjem. Pa, nije ni čudo da smo, budući da smo bili prisiljeni da zurimo u četiri zida, izabrali da ih popunimo. Više nego ikad nam je potrebno da se osećamo sigurno – pogotovo u svom domu, koji treba da nam predstavlja svojevrsno utočište, pa su mnogi počeli da puštaju svetlost u svoje životne prostore, prvenstveno ih farbajući u belo i prijatne boje, unoseći biljke i – ogledala.

Ogledalo zaista menja atmosferu cele prostorije. Ono obezbeđuje utisak prostranosti, dubine i visine, predstavljajući adekvatnu alternativu umetninama, koje su mnogo skuplje. Zakrivljena ogledala pastelnih boja poslednjih meseci su osvojila Instagram na način koji je sličan trendovima na modnoj pisti, a danas postoji jaka spona između mode, umetnosti i dizajna. Mnogi su trenutno jednako zainteresovani za neobične komade nameštaja iz sredine prošlog veka, kao i za savremenu umetnost i poslednju modu. 

Primetili smo da se mnogi influenseri fotografišu ispred nesvakidašnjih ogledala čudnih, vijugavih oblika, čiji je dizajn veoma prilagodljiv i, iako deluju neobično – zapravo su prilično jednostavna. Sjajno izgledaju na fotografijama, vrlo su “instagramična”, a sve što privuče pažnju važi za uspešno na Instagramu. U ovim slučajevima – ogledalo postaje deo selfija, deo poruke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linn Eklund (@linneklund)

Comments