Kako biste se osećali kada bi vam upravo sada stigla poruka od nepoznate osobe koja navodi da će otkriti vašu najveću tajnu svima – celom svetu? Zamislite sada da vas baš mnogo ljudi zna i da bi ta vaša tajna mogla da vam naruši i ugled, uruši poverenje koje imate, uništi život – blago rečeno. Šta biste uradili? Sasvim je normalna stvar ukoliko ste osetili nelagodu čak iako nemate šokantne tajne koje krijete, ali vaša privatnost je samo vaša i šta bi se desilo kada sve to što želite da sačuvate samo za sebe, odjednom postane viralno? I ceo svet priča samo o vama i vašoj apsolutnoj privatnosti? Da, od samog osećaja ste se verovatno naježili, osećate neprijatnost u stomaku, malo pulsiranje u glavi, a možete da zamislite kako biste se stvarno osećali da se to zapravo i desi.

Nikkie de Jager, poznata jutjuberka i makeup artist, odabrala je izuzetno težak put na planeti koja ne prihvata različitosti i koja osuđuje na svakom koraku. Nikkie de Jager odabrala je slobodu i ljubav prema sebi. Kada je njoj stigla poruka da će njena najveća tajna biti objavljena, ni ne želimo da pomislimo kako se osećala. Ali možemo da se divimo njenoj hrabrosti da pred čitavom svojom publikom, milionima pratilaca, otkrije ono zbog čega je verovatno godinama strepela. U njenom maniru i u skladu sa njenim poslom – objavila je video u kojem je otkrila ono što niko nije ni slutio i ono što je, koliko god da smo otvoreni – šokiralo!

Da, Nikkie de Jager je nekada bila muško i to sada već svi znaju. Znaju i oni koji nikada nisu čuli za Nikkie jer su apsolutno svi mogući portali, kako strani, tako i domaći preneli ovu vest. Video na Youtubu je do sada pogledalo više od 24 miliona ljudi, komentarisalo više od 280.000. Njen post na Instagramu ima više od 1.5 milion lajkova i 114.000 komentara. Svi mediji, od onih koji se bave lifestyle-om do onih najozbiljnijih portala preneli su ovu vest. Jer je toliko važna i to na više nivoa. Onog dana kad je objavila video njeno ime bilo je jedno od najtraženijih na Google-u. 

I sada, posle svih ovih podataka i cifara od kojih može da ti se zavrti u glavi, sasvim je jasno zašto je Nikkie prolongirala snimanje videa na ovu temu. Zapravo, ona nikada to i nije morala da prizna, zar ne? To je apsolutno nešto samo njeno, nešto što nema direktno veze sa njenim kanalom gde ona deli savete i svoje umeće sa milionima pratilaca. Dakle, ovo njeno priznanje ni na koji način ne bi moglo da joj poljulja karijeru. Međutim, to je samo teorija. Jasno je zašto je Nikkie imala ogroman strah.

Najvažnije stvari koje je Nikkie otkrila 

Iz njenog videa toliko toga možemo da naučimo i samo minimalno da naslutimo i osetimo sa kakvim se sve osećanjima bore osobe koje su rođene u pogrešnom telu.

Svima koji krenu u proces tranzicije, odnosno proces promene pola, Nikkie poručuje da im neće biti lako. Međutim, biće vredno i oslobađajuće. U celom njenom videu, ona je na ivici suza, a čak i preko ekrana možemo da osetimo taj momenat olakšanja kada vas baš dugo nešto muči i kada se konačno to reši!

Nikkie je oduvek mislila da je žensko. Prvenstveno je to njena majka mislila, noseći je u stomaku. Iznenađenje koje je doživela kada se Nikkie rodila bilo je zapanjujuće, a Nikkie kaže da je apsolutno celog života osećala da je u pogrešnom telu. Pitala se zašto ne može da se igra sa lutkama, da nosi ženske stvari. Kasnije je počela da nosi sve to i da se ponaša apsolutno kao devojčica.

Podrška je najvažnija. Najveću podršku joj je pružala majka, koja je sve vreme bila uz nju. Deca u školi su je većinom podržavala, pa čak i učitelji i učiteljice i to je verovatno izuzetak, s ozbirom na to da se sa takvim tretmanom verovatno ne susreću svi koji su rođeni u pogrešnom telu.

Comments