Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Svet će najzad saznati mnogo toga o jednom od najslavnijih dizajnera, koji je promenio lice i naličje pret-a-portera – ali ako ste pomislili da to znači da ćemo najzad videti njegovo lice, prevarili ste se. Dizajnerska zvezda i dalje ostaje nevidljiva, jer mu je privatnost i dalje jednako važna kao i do sada. U novom dokumentarcu Reinera Holzemera, on govori o sebi, ali se ne vidi. Govori o celoj svojoj karijeri, počev od detinjstva u Belgiji, završno sa povlačenjem iz modne industrije 2008. godine. Iako ne otkriva njegov izgled, film je i dalje duboko ličan. Svojim toplim glasom, Martin Margiela govori dodirujući predmete iz detinjstva, praveći beleške, skidajući naočari i odlažući ih na sto, elegantnim pokretom. Reditelj smatra da će gledaoci na kraju imati osećaj da su ga upoznali, da su videli njegov svet, iznutra.

View this post on Instagram

Finalizing the edit of the Martin Margiela documentary – Martin Margiela In his own Words – in collaboration with Martin Margiela #martinmargiela #maisonmargiela #maisonmartinmargiela @maisonmargiela #hermes #maisonhermes #margielathehermesyears – Directed and produced by #reinerholzemer @reinerholzemer – Co-produced by Aminata Productions @aminata.sambe – Music by dEUS @deus_band – Worldsales @dogwoof – Copyright of this picture @marinafaust #marinafaust – Graphic design @studiodaoudi – @momuantwerp #momuantwerp @palais_galliera #palaisgalliera @madparis #madparis @artipelag #documentaryfilm #fashiondocumentaries #filmfestivals #documentaryfilmfestival #internationalfilmfestival #fashionfilmfestival #vlaamsaudiovisueelfonds #fffbayern #dfff #casakafkapictures Belgian tax shelter #arte #rtbf #vrtcanvas #parisfashionweek – International release dates to be confirmed later – follow @margielainhisownwords for more info in the coming months.

A post shared by margiela_in_his_own_words (@margielainhisownwords) on

Dizajner se u priči “In His Own Words”, osvrće na glavne momente u svojoj genijalnoj karijeri, kao što je šou, upriličen u Paris Salvation Army (Cathy Horyn je prenosila prezentaciju sedeći na veš-mašini), u napuštenom teretnom vozu, na revolucionarnu prezentaciju 1989. godine, na igralištu u dvadesetom arondismanu, pre nego što su takva nekonvencionalna mesta postala mejnstrim. Tu su i arhivski snimci najvažnijih kolekcija (jesen/zima 1994. sa odećom za lutke u prirodnoj veličini, proleće/leto 1996. i 1997. godine…), kao i izveštaji o njegovom prvom ateljeu, sećanja na to kako su se dizajneri i studenti sa Kraljevske likovne akademije u Antverpenu ušunjali na šou Jean Paul Gaultiera pomoću lažnih pozivnica napravljenih od poklopca jogurta, sećanja na modele koji su hvalili intelektualni izgled žena, kakvim ih je Margiela predstavljao.

Najteži trenuci u filmu su kada dizajner govori o svom detinjstvu – on otkriva jasne veze između svog vaspitanja i kasnije karijere. Obožavao je svoju baku, krojačicu i rano je razvio ljubav prema perikama koje je njegov otac prodavao u svom frizerskom salonu. Mislio je da je to veoma ekstravagantno i znao je da želi da postane modni kreator kad je sa šest godina video dokumentarni film o Andre Courregasu – u trenutku nadahnuća, odsekao je nožne prste svim svojim lutkama. U ovom filmu, prikazan je i prvi odevni predmet koji je ikada napravio – replika sivog blejzera Yves Saint Laurenta, za svoju Barbiku. Njegova majka je čuvala sve njegove skice i crteže i odeće za Barbike iz detinjstva i ta činjenica je dirnula dizajnera i navela ga da otvoreno govori o svom detinjstvu.

Editors choice