Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

O saradnji sa dizajnerom, reditelj Holzemer kaže: “Počeli smo da snimamo četiri dana nakon što smo se prvi put sreli. Osetio je da ga poštujem, njegov rad i njegovu ličnost i njegovu potrebu za anonimnošću. Neke stvari su još uvek bolne za Margiela, a on je osoba koja fizički reaguje na negativna iskustva. Mislim da voli da održava harmoniju, a ako je nečega previše, on ima fizičku reakciju. Trebalo mu je godinu dana da se reši svojih fizičkih problema nakon što se povukao iz posla, a ja sam, naravno, želeo da razgovaramo o tim iskustvima. Mislim da je on izbegavao da se toga seća, jer je bilo veoma bolno za njega.”

View this post on Instagram

Martin Margiela sketch for his first collection – in #margielainhisownwords – Documentary directed by #reinerholzemer @reinerholzemer Produced by #reinerholzemer and Aminata Productions @aminata.sambe , International Sales #dogwoof @dogwoof #martinmargiela #maisonmartinmargiela #maisonmargiela #margiela #documentaryfilm #fashiondocumentaries #filmfestivals #documentaryfilmfestival #internationalfilmfestival #fashionfilmfestival #vlaamsaudiovisueelfonds #fffbayern #dfff #casakafkapictures Belgian tax shelter #arte #rtbf #vrtcanvas – International release dates to be confirmed later – follow @margielainhisownwords for more info in the coming months – Sketch animated in the movie by @squarefish_studio

A post shared by margiela_in_his_own_words (@margielainhisownwords) on

Film se bavi izazovima sa kojima se Margiela suočavao nakon što je prodao svoju etiketu – to nije bio dobar potez za njega. Kao i mnogi briljantni dizajneri, on se borio sa intenzivnim zahtevima tržišta, koje je svake sezone pozivalo na sve više kolekcija, vršeći dodatni pritisak preko interneta. Godine 2008. on je naglo napustio svoju kuću i kaže da mu je bilo žao što nije mogao da se oprosti od svog tima. I dok u filmu pravi belešku o tome, kamera prati njegov uredan rukopis na belom papiru, kojim ispisuje: “Hvala svima, koji su pomogli da se moj san ostvari!”

Naslovna fotografija: instagram.com/margielainhisownwords

Brankica Milošević

Editors choice