Posle korone više ništa neće biti isto. Toga moramo da budemo svesni i sa tim moramo da se pomirimo. Čudno je i zamisliti život nakon karantina, kada sve bude krenulo da funkcioniše. Kako ćemo se pozdravljati sa ljudima, kako ćemo se okupljati, hoćemo li skinuti maske ikada, kao i rukavice. Hoćemo li ikada nakon korone moći da živimo normalno, odnosno ono naše normalno, ono staro normalno?

Očigledno je da treba da prihvatimo novo normalno. Korona će uticati na svaki segment našeg života. Uticaće na naše ponašanje svakodnevno, na naše druženje, izlaske, posao, ali će isto tako uticati i na velike privredne grane, uticaće na modnu industriju i naravno na uređenje enterijera. 

Da li već sada možeš da pretpostaviš šta je to na šta ćemo posebno obratiti pažnju i koje će posledice cela ova priča imati kada su trendovi u uređenju enterijera u pitanju? Ovo su stvari koje definitivno više nikada neće biti iste.

Predsoblje/ulazni hodnik dobija sasvim drugačiji smisao 

Kako sada izgleda tvoj ulazni hodnik, a kako je izgledao pre nekoliko meseci? Znaš na šta mislimo. Čim uđemo u stan, izuvamo se, prskamo hlor na obuću, ruke prskamo alkoholom, praktično se polivamo alkoholom. Zatim, skidamo maske, odlažemo ih u kutiju na kojoj piše “prljave maske” ili ih bacamo ako su jednokratne u kantu, koja je postavljena upravo s tom namerom. Zatim se skidaju rukavice, koje se takođe bacaju u kantu. Skidamo svu odeću, onoliko koliko možemo i ostavljamo u hodnik. A onda pravac kupatilo – na pranje ruku! To znači da ulazni hodnik, odnosno predsoblje dobija sasvim drugačiji smisao. I tako će biti jedno vreme i zato ćemo ga tako i preurediti. Ovo je na žalost nametnut trend. Neko će čak možda ograditi taj deo, koji će izgledati kao neki tunel za dezinfekciju.

Bakar je najnoviji odnosno najsigurniji trend

Čuli smo do sada mnogo teorija u vezi sa tim koliko se koronavirus zadržava na drvetu, staklu, čeliku, plastici, aluminijumu, pvc-u i silikonu. I sve to deluje pomalo strašno, pa zato i nameštaj, kuhinjske elemente i sve ostalo redovno dezinfikujemo alkoholom. Šta da radimo – sve je to u cilju prevencije. Mada i to počinje da bude dosadno, mora da postoji alternativa. E, pa postoji. Naime, najnovija istraživanja američkih, britanskih i nemačkih naučnika pokazala su da bakar i mesing jako dobro deluju na viruse. Naime, legure od bakra mogu da unište virus u jako kratkom vremenskom periodu, dakle ne treba im dodatno dezifekciono sredstvo. Ne sumnjamo da će legure od bakra biti najpopularniji trend kada je uređenje enterijera u pitanju.

View this post on Instagram

*tries to disguise the toilet with plants* Theres just no hiding it I’m afraid 😂 Just need to paint the doorframe that we put in at the weekend and do a tiny bit of grouting and we are done in here! As a renovator there are few things as satisfying as getting a room totally completed (if you know you know right?!) . . . . . . . . #apartmenttherapy #bathroomrenovation #bathroomgoals #myhomevibe #ensuite #interior_delux #luxuryinteriorsonabudget #ikeahack #copperbath #ihavethisthingwithtiles #bathroomtiles #myhousethismonth #newinteriorsontheblock #myhomeforhp #hometour #homerenovation #nesttoimpress #sodomino #bathroomvanity #homeadore #myhyggehome #loftconversion #mygorgeousgaff #rolltopbath #showemyourstyled #smmakelifebeautiful #theeverygirlathome #ekbbhome #lovetohome

A post shared by Marisa and Chris (@oakappledecor) on

Bidei su ponovo u modi 

Obećavamo da nećemo zbijati šale na račun wc papira. Objašnjeno je više puta zašto su mnogi ljudi manično kupovali desetine rolni toalet papira. Panika i strah je ono što u čoveku probudi svašta nešto i mi se ovde time nećemo baviti. Međutim, moramo da podelimo sa vama da je zbog nestašice toalet papira u jednom trenutku skočila prodaja bidea u Americi. Sasvim logično, razmišlja se u pravcu budućnosti i mnogi žele da budu spremni. Kako će se razmišljati i u buduće videćemo, ali svakako da je bide trend koji je ponovo nametnut, iako ga neki srećnici već sada i imaju.

View this post on Instagram

. یکی از ابزار های کارآمدی که بر روی توالت فرنگی یا کنار آن به صورت مجزا نصب می شود تا شست و شو بهتر انجام گیرد، بیده توالت فرنگی می باشد. . بیده یا خودشور به وسیله گفته می شود که وظیفه شست و شو را بر عهده دارد. . . ‏.📷 luxurybathrooms.eu . . . . . . . . . . #دیزاین #دیزاین_منزل #دیزاین_داخلی #میم_دیزاین #دکوراسیون #دکوراسیون_داخلی #دکوراسیون_منزل #دکوراسیون_خاص #دکوراسیون_شیک #سبز #design #designer #designinspiration #decor #decoration #home #homedecor #homesweethome #homedecoration #interiordesign #جهیزیه #جهیزیه_عروس #meeemdesign #توالت_فرنگی #سرویس_بهداشتی #توالت #بیده #بیده_دار #bidet #bidetseat

A post shared by MeeeM Design (@meeemdesign) on

Comments