Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i peciva u regionu, za ljubitelje tradicionalnog ukusa pripremila je pravo uživanje – “Naše zrno” Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa, koji se prave po tradicionalnoj recepturi.

novo na trzištu integralni i sumadijski hleb od kiselog testa integralni hleb integralni hleb Novo na tržištu   Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

“U proizvodnji hleba osnovni prirodni biološki proces jeste fermentacija, čijom primenom dobijamo hleb iz brašna i vode, uz pomoć kvasca ili kiselinskih bakterija. Svaka vrsta brašna, bez obzira na poreklo žitarice, prirodno sadrži mnoštvo mikroorganizama, poput prirodnih kvasnica i kiselinskih bakterija. Kvasci ili kiselinske bakterije postaju aktivne od trenutka kada se brašno sjedini sa toplom vodom i napravi se testo. Mirovanjem testa, kvasci i bakterije započinju svoj posao – fermentaciju. U toku fermentacije kvasci i bakterije troše raspoložive prirodne šećere iz brašna, uz pomoć prirodnih enzima raspoložive šećere iz testa transformišu u niz hemijskih jedinjenja, poput gasova, mlečne i sirćetne kiseline, raznih alkohola, aldehida, ketona itd. To su jedinjenja od kojih nastaje hleb i koji daju hlebu krupnoću, izgled, boju kore, arome, mirise, ukus, trajnost i svežinu,“ kaže Marija Mitković, tehnolog iz Don Don-a.

novo na trzištu integralni i sumadijski hleb od kiselog testa sumadijski hleb Novo na tržištu   Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

Integralni i Šumadijski hleb prave se dugotrajnim procesom kvasno – bakterijskog vrenja brašna i vode, drevnim postupkom pravljenja starinskih hlebova, upotrebom kiselog testa. Probajte neodoljivi ukus hleba od prirodnog kiselog testa sa produženom svežinom i uverite se u vrhunski kvalitet tradicionalne recepture naših baka.

Integralni hleb proizveden je od mešavine integralnog i polubelog brašna, a Šumadijski od 100% polubelog brašna. Oba hleba su težine 700gr i  produžene svežine koju im obezbeđuje tradicionalan način pripreme.  Proizvode se bez E brojeva i mogu se naći ekskluzivno u Delhaize objektima (Maxi, Mini Maxi, Tempo, Tempo Expres), po promotivnim cenama.

Editors choice