Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje devetu po redu novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

U sklopu akcije koja će trajati 8 – 27. decembra na Pravnom fakultetu, aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša.

Osmeh na dar 1 Novogodišnja akcija organizacije Osmeh na dar

U novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filološki, Farmaceutski, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Geografski, Fakultet za medije i komunikacije, Tehnološko-Metalurški fakultet, kao i studenti Univerziteta u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i omladina grada Jagodine. Takođe, šestu godinu zaredom, akciju podržava i omladina iz Tenje, Bobote i Brdašina.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu, brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

„Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe.“

Za više informacija posetite ovaj sajt

Comments