Još malo vremena je ostalo do novogodišnjih i božićnih praznika i ukoliko još uvek niste ukrasili svoje kuće ili stanove – onda je naš tajming savršen! Zahvaljujući društvenim mrežema i velikoj dostupnosti informacija, u mogućnosti smo da na internetu pronađemo inspiraciju za sve što nam je potrebno. Zato vam predstavljamo ideje za praznično dekorisanje doma, a bilo da ste minimalisti ili potpuno zaluđeni šljokicama i lampicama, sigurni smo da će vas neki od ovih predloga inspirisati da i vi uradite nešto slično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shelby Girard (@shelbygirard)

Ukrasi na kaminu

Ako u svojoj kući imate kamin, vi ste u apsolutnoj prednosti. Kamin doprinosi tome da vaša prostorija dobije onaj neprevaziđeni praznični izgled kakav svi volimo da vidimo u božićnim filmovima. Nije neophodno da sa kamina baš uvek vise čarape u koje ćete stavljati slatkiše i poklone, ali zar ne izgledaju previše slatko kada su poređane ovako u nizu? Evo još jedne jednostavne ideje – satenske trake. Dekorisanje satenskom trakom je veoma jednostavno, ali istovremeno može izgledati veoma čarobno. Ovaj “ukras” je jako povoljan i njegovo osmišljavanje i pravljenje ne oduzima mnogo vremena – a možete iskombinovati trake u različitim bojama i teksturama.

Još jedan, gotovo obavezan ukras ukoliko imate kamin je – ukrasni venčić. Nikada nisam imala kuću sa kaminom, ali mi je prva asocijacija na kombinaciju praznika i kamina upravo božićni ukrasni venčić. Možete ga napraviti sami ili kupiti već napravljeni, a savršen dodatak venčiću su sitne lampice koje će još više doprineti prazničnom duhu.

Comments