Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Boje se da neće uspeti da zadovolje partnerku

Nesigurnost u sebe na polju seksa, stalno je prisutna – kao što smo mi obično nesigurne zbog svog izgleda i treba nam puno vremena da se opustimo i steknemo poverenje u partnera, oni sumnjaju u sebe i nikad nisu sigurni da li će uspeti da nam pruže ono što nam treba. Seksualni život para je dinamičan, kao i emotivni i psihološki i ima raznih perioda – ponekad je strast snažna, nosi nas i odagnava sve probleme, ponekad upadnemo u rutinu, ponekad smo nedovoljno uključeni i zainteresovani, pa je potrebno više podsticaja, ili prosto, ređe imamo seks. Ali ako u bilo kom trenutku dožive “neuspeh”, odnosno, gubitak erekcije, ili preranu ejakulaciju, muškarci se ozbiljno zabrinu. Umesto da o tome razgovaraju sa partnerkom, oni počinju da izbegavaju bliskost i seks. I dok se mi brinemo da im više nismo privlačne i da su se zasitili, oni imaju sasvim druge probleme, o kojima ništa ne znamo. Ali ako pretpostavimo da se o tome radi, stvari će se lakše naći na otvorenom, a tada ćemo moći da pronađemo adekvatna rešenja.

Pitanje monogamije

Obično podrazumevamo vernost u odnosu i veoma smo nesrećni ako nas partner prevari. Mnogo muškaraca nije u stanju da održi monogaman odnos, a nije u stanju ni da o tome razgovara, niti ih ta činjenica vodi u izboru partnerke – jer bilo bi mnogo lakše da smo svi iskreni u tome, da znamo svoje granice i da imamo partnere koji ih poštuju, odnosno, koji imaju iste stavove i potrebe kao i mi. Još veći problem ovde prave dvostruki standardi – muškarci često smatraju da imaju prava na raznovrstan seksualni život i van veze, dok istovremeno svojim partnerkama to pravo uskraćuju i nikako ne bi podneli da njihove partnerke imaju tu slobodu koju oni sebi dodeljuju.

Ne govore o svojim psihičkim problemima

Kada se osećaju depresivno i ansksiozno, obično su potpuno usamljeni i zarobljeni u tim osećanjima – teško im je da se povere partnerki i da traže podršku i razumevanje, jer im je teško da shvate i priznaju sebi da imaju problem, da im nije dobro i da im treba pomoć. Najčešće su žene te koje prve prepoznaju sumnjive promene u ponašanju partnera i podstaknu ih da govore o tome i da potraže stručnu pomoć.

Izvor fotografija: instagram.com/italianlovestory

Brankica Milošević

Editors choice