Prva nedelja oktobra je zvanično gotova, što znači da nam se Noć veštica sve brže približava. Oktobar nije samo mesec estetičnih modnih komada i toplih boja, već je mesec našeg omiljenog pića (hello, pumpkin spice latte), ušuškanih trenutaka kad gledamo naše omiljene jesenje, horor ili triler serije, ali isto tako i vreme kad čitamo naše omiljene knjige.

Prema tome, odlučili smo da vam danas prikažemo pojedine knjige koje su nam zapale za oko, a za koje mislimo da će se i vama dopasti ovih jesenjih dana.

Truman Capote – In Cold Blood (Hladnokrvno)

Pojedinima na prvi pogled ova knjiga ne deluje toliko uzbudljivo, ali kažu da, čim krenu sa čitanjem, ne mogu da prestanu. U pitanju je istinita priča koja je, prilikom premijerne objave, rušila barijere zbog načina na koji je Capote spojio true crime sa načinom pripovedanja koji je prisutan u romanima. Ovo je jedan zaista “hladan” roman, savršen za oktobarske dane, ako želite i volite malo neizvesnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arina (@arinareads)

Stacy Willingham – A Flicker in the Dark

Sigurni smo da će ova knjiga na vas ostaviti snažan utisak zbog svoje jedinstvene i zadivljujuće priče. U pitanju je priča o devojčici Chloe Davis i šest nestalih devojčica iz njenog malog grada u Luizijani. Nećemo vam mnogo toga otkrivati, jer se čini kao da je svaka informacija spojler, ali ono što treba da znate je da je njen otac priznao da je bio uključen u njihove nestanke, a dvadeset godina kasnije, Chloe se nalazi u situaciji koja joj deluje veoma poznato… Ova knjiga nije prevedena na srpski jezik, ali nemojte da vas to spreči u čitanju ove neverovatne priče!

Pročitajte i ovo: 7 knjiga za idealnu dozu jesenje atmosfere

Marin Montgomery – What We Forgot to Bury

Ovo je knjiga zbog koje ćete se konstantno pitati ko je, zapravo, zlikovac, i kako će se ova luda priča završiti. Nije mnogo teška za čitanje, tako da čini savršenu knjigu za opuštanje u toku vikenda ili slobodnog dana. Ono što treba da znate o ovoj knjizi je sledeće: Charlotte Coburn ima veoma tragičnu i mračnu prošlost. Njen trenutni život se može smatrati potpuno “normalnim”, budući da ga provodi u izolovanom naselju, daleko od bilo kakvih opasnosti. Međutim, jedne noći, u toku veoma teške oluje, na njena vrata je zakucala tinejdžerka Elle, tražeći pomoć. Ispostavilo se da taj odabir i nije bio toliko slučajan…

Coleen Hoover – Verity

Verity je postala viralni TikTok hit. Ovo je priča o Lowen Ashleigh, spisateljici koja se nalazi na ivici finansijskog uništenja, kad dobija svoj posao iz snova. Ona biva angažovana da završi knjigu poznate autorke koja nije u stanju da završi svoj serijal. Nećemo vam mnogo otkrivati jer se bojimo da svaka informacija može da bude spojler, ali ono što možemo da kažemo je da je Lowen u kući originalne autorke pronašla njenu autobiografiju koju niko nikada nije trebalo da pročita.

Dathan Auerbach – Penpal

Ova knjiga je u poslednje vreme, takođe, postala popularna na TikToku i booktalk sekciji YouTubea, i to u onim opskurnim ćoškovima koje vam algoritam preporuči. Možemo vam slobodno reći da je ova knjiga strašna koliko i ti zaboravljeni ćoškovi društvenih mreža. Kroz nju ćete dožveti pravi osećaj neizvesnosti koji doživljavate kroz horor filmove, i koji će vam uterati strah u kosti.

Sinopsis: U vrtiću, kao deo zadatka, Penpalov neimenovani narator i njegovi drugovi iz razreda vezali su različite beleške za balon i puštali ih u vazduh. Beleške su bile vid molbe da onaj ko nađe balone odgovori i postane njihov penpal. Sva ostala deca, uključujući najboljeg prijatelja glavnog protagoniste, Josha, dobila su odgovore. Pripovedač knjige nije. Onda iznenada, na kraju školske godine, počinje da dobija polaroide, a na svakoj od njih se nalazi upravo on.

Pročitajte i ovo: 5 trikova da vam polica za knjige bude vredna biblioteke

Naslovna fotografija: instagram.com/read_and_breakfast

Nenad Grubanoski

Comments