Kad preživite emotivni raspad, stvari posle više nikad nisu iste. Postanete oprezni, a verovatno i nepoverljivi, sumnjičavi ste i nastojite da se zaštitite, jer ne želite da ponovo budete povređeni. Ako vam se među sastavljene komade slomljenog srca uselio strah od ljubavi, taj lepak neće osnažiti vaše srce, upravo suprotno. Prevazilaženje straha je ono što od čega ćete ojačati. Evo podsetnika za orijentaciju u pravcu svetla – poverenja, ljubavi, opraštanja.

Ne osuđujte nove muškarce koje srećete u sadašnjosti, samo zbog svog lošeg iskustva iz prošlosti. Prvo ih upoznajete – nisu svi isti.

Pokušajte da negujete uverenje da se sve dešava sa razlogom – ne nužno u religioznom smislu. Sve ono što vam se dogodilo stvorilo je od vas osobu kakva ste u ovom trenutku. A ono što vam se dešava sada ugrađuje se u vašu budućnost.

Pronađite razumevanje za ljudske slabosti – ljudi vas često krive zbog nečeg što uopšte nije vaša odgovornost, zato što im je lakše da budu besni na vas, nego da kažu (i sebi i vama) istinu.

Dozvoljeno vam je da volite više od jedne osobe u životu. Količina ljubavi i broj osoba sa kojima je delite nije limitirana.

Možete imati i više od jedne srodne duše i ljubavne priče sa njima.

srce 2 Orijentacioni podsetnik za one kojima je srce bilo slomljeno
Comments