Nemojte dozovoliti sebi da neuspeh iz prošle veze projektujete na novu vezu – možda u nečemu vaš novi dečko podseća na bivšeg, možda je to ono što odlikuje vaš tip muškarca, ali oni su različiti ljudi i ne treba da očekujete da se u nekim situacijama ponašaju isto. Tamo gde vas je bivši izneverio, možda sadašnji neće – ako mu date šansu i ne opterećujete sebe negativnim očekivanjima.

Trebalo bi da u novu vezu uđete spremni da razgovarate o prošlosti, jer tražite nekog ko će vas razumeti i ko će odmah uvideti kako treba da se ponaša prema vama, gde ste preosetljivi i gde vam je potrebna posebna podrška.

Ali ne traba da forsirate takav razgovor i da tako uđete u novu vezu – to treba da se dogodi spontano.

Ne treba da ulazite u novu vezu ubrzo posle raskida. Potrebno vam je da neko vreme provedete sami, da se saberete i preispitate i da budete sigurni u ono što želite da pronađete u novoj vezi.

Ponekad ćete veoma jasno osetiti da vas prethodno iskustvo opterećuje i smeta vam da se opustite i uživate u novoj vezi. Ali ne opterećujte se dodatno zbog tog osećanja – svako nosi prtljag prošlosti i svako nauči i kako da ga spusti, barem ponekad.

Kad ne možete da se rasteretite, to znači da vam je potreban prostor i vreme da se preispitate i donesete konstruktivne i ispravne odluke. To znači da možete da se bolje povežete sa sobom, da bolje sagledate svoje motive i potrebe, da radite na sebi i poboljšate svoj životu u celini.

srce 4 Orijentacioni podsetnik za one kojima je srce bilo slomljeno
Comments