Negujete kožu svaki dan, ali niste zadovoljni rezultatima. U čemu grešite? Preispitajte još jednom svoje dnevne rituale. Nekad se trudimo da koži pomognemo, a zapravo je oštećujemo.

Ključate pod tušem

Iako opušta, topla voda isušuje kožu. Od sada okrenite život na plavu stranu. Izdržite mali šok u početku, brzo ćete se navići na nešto drugačiju temperaturu.

Što ja volim taj…

Moć endorfina utiče na mnoge stvari, pa i kožu čini lepšom, zato, u potragu. Oslobađate ga tokom seksa ili fantaziranja, a na taj način povećavate količinu kolagena, sastojka koji je neophodan za elastičnost vaše kože. Najbolji tretman ikada.

Navučeni na hemiju

Ne mislimo na neku ozbiljnu zavisnost, ali moguće je da ste vođeni idejom – Kupila sam ovo čudo pre dva dana zašto mi nije izlečilo perut, bubuljice, reumu i ravnu kičmu! Preterujemo, ali nemojte kupovati proizvode svaka dva dana, dajte jednom preparatu dve-tri nedelje da počne da deluje, inače će vaša koža početi da se buni.

Odem na kafu, vratim se pijana

Opušta, razveseljava, vino čak poboljšava zdravlje, ali imajte na umu da alkohol dehidrira kožu. O cigaretama da ne pričamo. A ako uklopite ta dva, bićete lepa starica u 38.

coctailsgde Osam razloga zašto nemate kožu kakvu biste želeli

Previše alkohola isušuje kožu

Poješću sve kolačiće

Previše šećera smanjuje nivo kolagena, ali to ne znači da su samo slatkiši opasnost. Umereno jedite i ugljene hidrate koji se brzo pretvaraju u šećer (krompir, hleb, testenina). Umesto toga uzmajte hranu bogatu antioksidantima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminom C (riba, soja, orasi…).

Comments