Da li se i ti svakog jutra budiš umorna? Brz život, loša ishrana i stres, čine da u novi dan ulazimo bez energije, a i ono malo energije što imamo, do večeri potpuno nestane! Baš onda kada si htela da izađeš sa drugaricom, odeš na trening ili prošetaš psa.

To je začarani krug iz kog ne znamo kako da izađemo.

Ukoliko nikako ne uspevaš da se izboriš sa obavezama i umorom, imamo dobre vesti. Ukoliko usvojiš dobre, zdrave navike one mogu imati ogroman uticaj na tvoju energiju i raspoloženje!

Što je još bolje, neke od njih su i krajnje jednostavne, a mogu se primenjivati u svako doba dana! Baš kada osetiš da ti manjka energije.

CKR29GdXAAAYrPY Saveti koji će ti pomoći da izgledaš sjajno i osećaš se odlično CELOG dana

Ujutru

Zaboravi na omiljenu snooze opciju! Da li si znala da i pre nego što ustaneš iz kreveta ova opcija, koja ti deluje tako divno, je krivac zbog kojeg ostaješ bez energije i pre nego što si otvorila oči! Rešenje je da spavaš minimum 7 sati i da staviš alarm dalje od sebe. Dakle, kad zazvoni i vreme je za buđenje – odmah ustani.

Odmah popij čašu mlake vode. Ovaj savet si verovatno već čula i to nije slučajno. Pravilna hidratacija će pomoći tvom organizmu da bude u top formi ceo dan, a metabolizam će funkcionisati brže i bolje, te ćeš imati energije tokom celog dana. Drži pored kreveta flašicu sa vodom, kako bi mogla da je popiješ čim se probudiš.

vezbanje ujutru Saveti koji će ti pomoći da izgledaš sjajno i osećaš se odlično CELOG dana

Obavezno doručkuj. Doručak je najvažniji obrok dana koji te snadbeva hranljivim materijama i proteinima koje će ti pomoći da budeš u top formi. Dakle, samo kafa za doručak? Zaboravi!

Vežbaj ujutru. Ukoliko započinješ dan fitnesom, makar to bile samo vežbe istezanja imaćeš više enrgije ceo dan i osećaćeš se odlično. Ono što je još bolje, istraživanja su pokazala da ukoliko vežbaš ujutru možeš sagoreti više kalorija. Međutim, ako ne možeš sebe da nateraš da se probudiš ranije, bitno je da samo jedan deo dana posvetiš vežbanju.

Comments