Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Osetljivo pitanje – seks za vreme trudnoće

Osetljivo pitanje – seks za vreme trudnoće

1/2

Svaka trudnica se suočava sa ovom osetljivom temom, jer, uglavnom je ono što izaziva zbunjenost i strah, pitanje da li seks ikako može da naškodi bebi? Stručnjaci daju vrlo običan, zdravorazumski odgovor – ono u čemu trudnica uživa, sigurno ne može da bude loše za plod. Telo ima svoje mehanizme da traži ono što mu treba i da odbaci ono što mu smeta, a to je u trudnoći naročito izraženo. Trudnička hipersenzitivnost će te navesti da neku hranu ne možeš da podneseš, dok ćeš za nekom drugom imati neodoljivu potrebu, a tako će biti i u seksu, kao uglavnom i u svim ostalim oblastima života. Dakle, nema nekih pravila – uživaj u onome što ti prija i nemoj da radiš ono što ti ne prija. I napravi razliku između svog strahovanja i onoga što želiš ili ne želiš.

Mnoge trudnice imaju jaku želju za seksom

Posle trećeg meseca, kad počne da raste stomak i kad uglavnom prođe onaj grozan period u kome se osećaš izmučeno i isceđeno, jer ti je sve vreme bilo muka i jer nisi mogla da se naspavaš ni kad si spavala po pola dana, trudnoća postaje lepa. Osećaš se bolje i življe, a organizam je preplavljen hormonima (uključujući i testosteron) i tokom drugog tromesečja mnoge trudnice osećaju da im je libido veoma pojačan. U ovom periodu stomak još uvek ne predstavlja teret, a grudi počinju da bujaju i mnoge trudnice izgledaju i osećaju se više seksi nego ikada, a njihovi partneri veoma pozitivno reaguju na to. Ako spadaš u ovu grupu trudnica sa pojačanom seksualnom željom, slobodno uživaj, daj sebi oduška i objasni partneru šta se dešava, jer oni se ponekad više od žena plaše da seksualnim aktivnostima ne ugroze plod.

Dešava se i potpuni pad libida

Kao i rast libida, sasvim je normalna pojava u trudnoći i potpuna nezainteresovanost za seks. Hormoni objektivno i dalje obavljaju svoj posao, ali trudnica se jednostavno ne oseća seksi. Trudnoća izaziva brojne telesne promene i senzacije i trudnice su često njima obuzete, fascinirane, zaprepašćene, a ni jedna od tih pojava ne čini da telo izgleda seksepilnije, odnosno, erotsko samopouzdanje i identitet žene se potpuno utapa u identitet buduće mame – ona prosto ne želi to svoje “uživljavanje u ulogu” ničim da remeti.

Editors choice