Iz bradavica kreće mleko

Nije obavezna pojava, ali dešava se da grudi i bradavice na milovanje, ljubljenje i stimulaciju reaguju curenjem mleka, što može da deluje zapanjujuće. Ovde se par prvi put susreće sa činjenicom da grudni i bradavice imaju svoju primarnu namenu – a to nije seksualno uzbuđenje i užitak, nego proizvodnja mleka i dojenje. Ova pojava može da bude posebno šokantna za muškarca, ali trebalo bi da navikne na taj prizor – kad se beba rodi i kad počne dojenje, stalno će viđati kako mleko curi pa čak i prska iz bradavica, u mlazevima, poput vodoskoka – a to se naročito često dešava za vreme seksa.

Orgazmi su intenzivniji

Tokom trudnoće, žene često doživljavaju orgazme intezivnije nego ranije, a to se objašnjava dodatnom prokrvljenošću (i nabubrelošću) genitalija, koje su tada mnogo osetljvije na stimulaciju. Osim toga, u trudnoći se pojačano luči hormon oksitocin, koji se još zove hormon ljubavi i on takođe može pojačati orgazam. Dokazano je i da se oksitocin može preneti preko posteljice na bebu – dakle, uticaj seksa na dete u utrobi postoji, i to pozitivan!

Neke poze su neizvodljive

Gotovo sve poze u kojima možeš da zagrliš parntera postaju teško izvodljive, jer stomak pravi sve veću prepreku. Što je stomak veći, sve je teže saviti se i izviti na bilo koji način i zato je potrebno da par pronađe poze koje su trudnici udobne. To možda više nisu njene do tada omiljene poze u kojima je najlakše dostizala orgazam, ali dodatna osetljivost i eksperimentisanje pružiće i nova otkrića u uživanju u seksu.

View this post on Instagram

#pregnantgoals #pregnant #goal

A post shared by @ pregnantgoals on

Izvor fotografija: www.instagram.com

Naslovna fotografija: @parentalgoals

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Brankica Milošević

Comments