Na Olimpu je svečano otvoren novi teniski turnir “Ženski Mozzart Fjučers 2013.”, koji će trajati u periodu od 31. avgusta do 8. septembra. “Ženski Mozzart Fjučers” je tradicionalni turnir koji se ove godine održava po drugi put i na njemu će nastupiti talentovane igračice iz celog sveta,  a prema rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih “Ženskih Mozzart Fjučers” turnira. Mirjana Bobić Mojsilović, velika ljubiteljka belog sporta, sa radošću je najavila svoj revijalni teniski nastup uoči finalnog meča na “Mozzart Openu”.

Na konferenciji za medije povodom otvaranja turnira, prisutnima se obratio Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira, koji je tom prilikom izjavio:

Zadovoljstvo mi je da najavim još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igračice, ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Zahvaljujem se kompaniji “Mozzart”, koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i uložila veliki napor kako bi pružila pomoć.”

Aleksandar Bolić direktor Teniskog Saveza Srbije Otvoren ženski Mozzart Fjučers 2013.

Aleksandar Bolić, direktor Teniskog saveza Srbije

“Ženski Fjučers turnir Mozzart Open 2013.” i ove godine organizuje se zahvaljujući teniskom klubu “Olimp” i kompaniji “Mozzart” koja je kao generalni sponzor zaslužna za njegovu realizaciju.

Turnir počinje 31. avgusta 2013. kvalifikacijama, a glavni turnir od utorka 3. septembra. “Ženski Mozzart Fjučers” je od izuzetnog značaja za razvoj ženskog tenisa u našoj zemlji jer na njemu mlade igračice iz Srbije imaju prilike da u svojoj zemlji osvajaju važne WTA poene.

Mirjana Bobić Mojsilović promoter Mozzart Futures a Otvoren ženski Mozzart Fjučers 2013.

Mirjana Bobić Mojsilović, promoter "Mozzart Fjučers"-a

Na ovoj vrsti turnira igrale su i Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, kao i sve ostale najbolje domaće igračice. Teniski klub “Olimp” i kompanija “Mozzart” prepoznali su značaj ovih turnira za mlade teniserke, te su se potrudili da i u ovoj teškoj ekonomskoj godini izdvoje značajna sredstva za sport.

Za ovogodišnji turnir prijavljeno je oko 90 igračica iz 25 zemalja sa svih kontinenata. Pravo nastupa imaće 64 igračice u kvalifikacijama i 24 igračice koje su u glavnom turniru po rangu.

U glavnom turniru ima pet igračica iz Srbije od kojih su tri nosioci, i to Natalija Kostić broj 2, inače pobednik turnira “Mozzart Open” 2012. godine, Tamara Čurović 3. nosilac, i Dunja Stamenković 8.
Prvi nosilac je 392. na WTA listi, Švajcarkinja Xenia Knoll. “Vajld karte” od strane Teniskog saveza Srbije dobile su Marina Lazić i Emilija Dančetović.

Zoran Puhač, zamenik direktora marketinga kompanije “Mozzart”, zahvalio se organizatorima tenirskog turnira i istakao da je pomoć ovakvim turnirima neophodna kako bi se afirmisale mlade talentovane igračice i stekle WTA poene, baš kao što su to ranije činile na ovim turnirima i naše šampionke kojima se danas divimo.

Comments