Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/3

Tip građe kažete? Ono kao, jabuka, kruška i druge voćke? A ne, ne govorimo o tim tipovima građe. Podela na ektomorfe, mezomorfe i endomorfe je mnogo efikasnija, a odabir odgovarajućeg treninga i dijete u skladu sa tim tipovima građe može vam dati čak i mnogo bolje rezultate. Evo kako sve to funkcioniše:

Ektomorf

Ektomorfi su uglavnom sitne građe ili vrlo mršavi, ali ipak u svom organizmu imaju dosta masti, što takođe nije baš tako dobro, znate. Ipak, ovaj tip građe je najotporniji kada je gojenje u pitanju jer ima jako brz metabolizam. Drugim rečima, vi možete da jedete koliko želite, a da se ugojite? Ne baš tako lako. Osim što ste mršavi, ni vaši mišići nisu toliko uočljivi i teško ih je oblikovati. Zato, kada birate odgovarajući trening za sebe, birajte one vežbe koje će vas ojačati.

Kada je reč o ishrani, unos kvalitetnih masti, proteina (od 25 do 30 grama po obroku) i ugljenih hidrata je jako važan. Trebalo bi da imate četiri obroka dnevno. Ukoliko trenirate, jutarnju užinu možete da preskočite jer je doručak dovoljan da izdržite do ručka, a ukoliko imate popodnevnu užinu, neka večera bude lagana.

 

ektomorf Ovo je pravi trening za baš tvoj tip građe

Editors choice