Izgleda da se manekenski geni prenose sa generacije na generaciju, jer su mnoge svetski poznate manekenke rodile ćerke koje su kasnije uspešno nastavile da idu njihovim stopama. Takođe, moramo naglasiti da nijedna od njih nije postala poznata na konto “stare slave” svojih majki, iako su njihova podrška i kontakti u svetu modelinga sigurno pomogli, već da su zahvaljujući svom talentu i izgledu postigle svoje poslovne uspehe. Među poznatim supermodelima čije su majke takođe bile manekenke nalaze se čuvene Bella i Gigi Haddid, Anwar Hadid, Lily-Rose Depp, Kaia Gerber i Lila Grace Moss, a ko su njihove majke i čije su muze bile, saznajte u nastavku teksta.

Yolanda Hadid 

Yolanda je nekadašnja manekenka holandsko-američkog porekla, poznata i kao javna ličnost koja je učestvovala u reality televizijskoj emisiji “The Real Housewives of Beverly Hills”. Ona se modelingom bavila oko petnaest godina, učestvovala je u kampanjama mnogih brendova, među kojima se nalazi poznati modni brend Guess, a nedavno se nakon velike pauze prošetala modnom pistom na Pariskoj nedelji mode, u okviru kolekcije brenda Off-White. Njene ćerke Gigi i Bella Hadid su takođe veoma uspešni modeli, kao i njen sin Anwar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid)

Gigi i Bella Hadid

Sestre Gigi i Bella nastavljaju stopama svoje majke, a mogli bismo reći da su ostvarile i uspešnije karijere od nje. One su šetale na modnim revijama svih većih modnih kuća, a među njima nalaze se Prada, Versacce, Gucci, Miu Miu, Louis Vuitton… lista je zaista duga i impozantna. Sestre Hadid “vladaju” modnom scenom današnjice i muze su poznatim dizajnerima poput Donatelle Versacce i Jeana Paula Gaultiera – a mi jedva čekamo da ih gledamo u novim modnim kampanjama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Cindy Crawford

Cindy je jedna od najpoznatijih manekenki iz devedesetih godina, i jedna od čuvene petorke top modela iz tog perioda. U eri devedesetih godina modni dizajner Gianni Versacce je među prvima od manekenki napravio zvezde i poznate ličnosti sa iconim statusom, a Cindy je upravo jedna od njih. Nju smo mogli videti kako na revijama svih najpoznatijih kreatora, tako i u muzičkim spotovima i u emisijama na tadašnjoj televiziji MTV, a danas njena ćerka Kaia nastavlja njenim koracima. Takođe, i njen sin Presley bavi se modelingom, a za oboje možemo reći da liče na svoje poznate roditelje.

Kaia Gerber i Presley Gerber

Kaia i Presley Gerber deca su čuvene Cindy, i oboje se bave modelingom. Kaia je zaštitno lice brenda Marc Jacobs, i njihovog mirisa pod nazivom “Daisy”, a uz to što se bavi modelingom, ima i svoj klub čitalaca. Kaia je šetala na modnim revijama svih većih modnih kuća, a njena uzlazna karijera tek je na početku – te budite spremni za još mnogo poslovnih uspeha ove sjajne manekenke, koja neodoljivo podseća na svoju poznatu majku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Comments