Strelac

Suočavanje sa stvarnošću vas deprimira – vi ste u zatvoru, jer ne možete nigde da putujete, niti možete da sprovodite u delo svoje impulsivne odluke. Ono što ste planirali zaustavljeno je i odloženo, ono što biste sada radili ograničeno – a vaš nemir vas tera da nešto radite. Ako već niste preduzeli krečenje i sređivanje kuće od podruma do tavana, onda verovatno uspevate da se distancirate od mučne svakodnevice u svom svetu mašte, umetnosti, filozofije, muzike – u vašoj glavi i kreativnosti ništa ne može da vas ograniči.

Jarac

Potpuno ste izbačeni iz koloseka – vaša organizacija, nedeljni i mesečni planovi pali su u vodu i morate da se reorganizujete i prilagođavate u hodu, umesto da se držite zacrtanog. Koliko vas to nervira, toliko vas i aktivira. Osećate izazov da iskoračite iz svoje zone komfora, makar to značilo da zapravo treba da uđete u svoje sopstvo i pozabavite se povezivanjem sa svojim osećanjima i svojim bićem. Kao i Device, vi uspevate da napravite plan i raspored koga se pridržavate, čak i ako nemate nikakve obaveze – to vam održava strukturu života, ali odžava i vaš duh i hrabrost.

Vodolija

Vi se dobro nosite sa ovom situacijom, možda i bolje nego što biste to sami od sebe očekivali – vaš slobodan duh je istovremeno praktičan i prilagodljiv, pa se ne zamarate onim na šta ne možete da utičete, već iznalazite načina da funkcionišete u zadatim okvirima. Niste uplašeni, ali jeste zabrinuti, zato što ne možete nikome da pomognete i globalna situacija vas uznemirava i budi slutnje. Vaše srce bi htelo da ste u prvim redovima i da činite nešto značajno i veliko, ali jasno vam je da ste ograničeni na ono malo i jedino što možete, kao i svi ostali. Osećate se sputano, ali verujete da će na kraju sve biti dobro.

Ribe

Slično Škorpijama, vi razmišljate o najgorim scenarijima i pitate se da li je svet na rubu svog konačnog sunovrata, dok zapravo osećate da ste vi na rubu nervnog sloma. Jasno vam je da možete samo ono što možete i zato nastojite da sebi skrenete pažnju na sve moguće načine – ako do sada niste voleli kućne poslove i kuvanje, sada ste se bacili na usavršavanje svojih veština, jer vam je potrebno nešto što ćete savladati, pobediti i što ćete kontrolisati. Vaša mentalna ravnoteža zavisi od kanalisanja vašeg ega i potrebno vam je da vodite računa o sebi na svim nivoima.

Naslovna fotografija: instagram.com/yana.potter.art

Brankica Milošević

Comments