PATRICIA FIELD Patricia FieldPatricia Field je poznata američka dizajnerka kostima, modni dizajner i stilista. Rođena je 1942. godine u New Yorku. Poreklom je Grkinja i Jermenka. Poseduje butik Patricia Field u New Yorku.

Javnosti je najpoznatija kao stilista serije „Sex i grad“. Dizajniranjem krpica za lik Carrie Bradshaw, Patricia je od ovog lika stvorila modnu ikonu. A sve je počelo tako što je na snimanju jednog filma upoznala Sarah Jessicu Parker. Sarah je bila toliko oduševljena Patricia-inim radom da je zamolila da sarađuju na seriji. Patricia je za kostime u seriji „Sex i grad“ pet puta bila nominovana za Emmy nagrade, od kojih je osvojila jednu i 6 puta za nagradu Costume Designers Guild koju je osvojila 4 puta. Oblačila je i likove u seriji “Ugly Betty”. Najvažnija nominacija bila je ona za Oskara za najbolji kostim, a povodom filma “The devil wears Prada”. Druži se i sa grčkom pevačicom Anom Vissi, u čijem spotu “Stin Pyra” se pojavljuje. Patricia je dizajnirala limitiranu kolekciju obuće i modnih dodataka za Candie’s Shoes, kolekciju za Rocawear i sarađivala sa japanskim brendom Ash&Diamonds na dizajnu linije satova Seiko Japan. Takođe je dizajnirala i nakit i odeću za Barbie Mattel. Coca-cola kompanija ju je izabrala za dizajnera limited edition flašica za dijetalnu Coca-Colu.

Patricia je ove godine prvi put posetila Srbiju na poziv prijateljice Ivane Sert. I dok njene kreacije gledamo na poznatim glumicama, ostaje nam da se nadamo da ćemo imati prilike da i mi pipnemo nešto što je njenih ruku delo.


Ana Šurdilović broji dane do diplome fakulteta za novinarstvo. Ovisnik je o Facebook-u, seriji Gossip Girl, modnim magazinima i shoppingu. Ludo je zaljubljena i u ljubavi pronalazi inspiraciju. Sve zanimljivosti beleži na svom blogu Anaonheels.

Comments