Raskidi su bolna stvar i tu nema dileme. Svako ko je prošao kroz pakao raskida nakon duže veze zna kako to izgleda. Kada se odjednom budite sami, ležete sami, kada nema nikoga da vam kupi lekove i donese kada se razbolite. Ovako napisano zvuči jezivo, zar ne? Zapravo, ne mora uvek da znači. Iz svake životne situacije, pa tako i raskida, možete izvući uvek nešto dobro. Nešto što je vredno pretrpljenog bola.

Nemojte na sve gledati crno. Ne budite slabići. Toliko devojaka koje su posle izlaska iz duge veze lepše nego ikada, sigurnije, samosvesnije, stabilnije. S druge strane one su jake, odlučne, sposobne, vole sebe, naučile su da biti sam nije ništa što ubija već ojačava. Iz tih razloga, evo pet saveta koji će vam pomoći da uvidite kako raskid nije “kraj sveta” i šta najbolje iz njega možete izvući.

slika13 Pet beneficija raskida

Sloboda

Ništa vam ne može zameniti slobodu. Sloboda je stvar lične satisfakcije. Zamislite kako je bilo dok ste nekome morali da polažete račune, a kako je sada kada nemate obavezu ni prema kome. Imaćete više vremena za druge, bitne, stvari o kojima do sada niste mogli da razmišljate ili da im se posvetite. Imaćete više vremena za provod, društvo, vremena za sebe same. Lepo je posvetiti se drugom biću, ali svakako i to biti sam ima svojih prednosti.

Comments