Već smo stigli do našeg petog koraka ka sreći. Verujem da nisu bili mnogo laki, ali ako ih budete primenjivali, ili makar razmišljali o njima videćete koliko ćete biti srećniji. Peti korak, on bi mogao biti i prvi, i peti, jer je on koren svega. Koren svake promene.

Verujem da su mnogi od vas vaspitani na način da je vrlo bitno da udovoljimo drugima. Da  decu, roditelje, prijatelje stavimo na prvo mesto i da se trudimo da ispunimo obaveze prema svima njima, a onda ako ostane vremena za nas dobro je. Ali često vremena za nas ne ostane.

5 korak1 Pet koraka ka sreći sa Natašom Vukoje: Budite sebi na prvom mestu

Onda u jednom periodu  života shvatimo ma koliko ugađali drugima, nikada nije dovoljno dobro, i mi nismo zadovoljni. Osećamo prazninu, nezadovoljstvo koje se javlja u nama, samo iz razloga jer ne posvečujemo dovoljno pažnje sebi.

Zato, naš poslednji, zajednički korak je da sebe stavimo na prvo mesto. Ovo je ujedno i moja želja svima vama. Da osetite svu radost u svom biću kada ste sebi na prvom mestu. Tada ćete spoznati koliko je ljubavi u vama, koliko imate da date i kolike su vaše mogućnosti. Tada će sve osobe u okruženju početi drugačije da se ponašaju prema vama, a vi ćete shvatiti da sve što zaista vredi nalazi se samo u vama, a ne negde spolja.

Želim vam nasmejanu, srećnu i ispunjenu Novu Godinu. Da svaki dan bude novi izazov u otkrivanju svega  divnog što se u vama nalazi.

Vaša Nataša.

Ostale tekstove iz serijala pogledajte ovde

Nataša Vukoje

Veb sajt Nataše Vukoje pogledajte ovde

Pratite Natašu Vukoje na Facebook-u ovde

Comments