Koliko vi pričate u prvom licu jednine? Kada ste poslednji put rekli: “Ja ne želim danas da idem na ručak, više mi prija da ostanem kod kuće, ja baš želim da idem u šetnju sada. Nisam raspoložena za vidjanje, prijalo bi mi da budem sama”…

Često smo mi ti koji radimo stvari koje bi trebalo da radimo, koje se od nas očekuju, koje se podrazumevanju… A gde smo tu mi? Zaboravimo na naše potrebe, želje, šta je to što zapravo nama prija, a šta nam smeta.

natasa vukoje 1 Pet koraka ka sreći sa Natašom Vukoje: Pričajte u prvom licu

Da bismo mogli da kažemo da živimo u skladu sa sobom, trebalo bi da vodimo više računa o sebi. U jednom trenutku morate svoje potrebe da stavite ispred svih, i da sebi budete na prvom mestu. Samo tada ste na pravom putu da budete srećni.

Najveća zabluda je da ako činite drugima, tada ćete biti dobri sebi. Ne. Samo ako sebi dajete dovoljno, tada ćete imati šta i da date drugima.  Bitno je da izgradite odnos sa sobom. To možete samo ako posvetite više pažnje sebi, ako osluškujete svoje telo, šta vam ono govori.

Sreća nikada nije pored nas, ona je uvek samo u nama. Zato, ako smo mi u kontaktu sa sobom, sreća i radost će ispuniti naš život, i tada možemo reći da živimo život punim plućima.

Fotografija: Edvard Nalbantjan

Nataša Vukoje

Veb sajt Nataše Vukoje pogledajte ovde

Pratite Natašu Vukoje na Facebook-u ovde

Comments