Ljubav ispunjava sva naša očekivanja

Ubeđeni smo da onaj koga volimo treba da ispuni naša očekivanja, da zadovolji naše potrebe i ostvari naše želje. To se donekle događa u vezi, u onoj meri u kojoj nas same ispunjava da ispunjavamo onog drugog. Ali ako dozvolimo da onaj prazan prostor, koji partner ne ispunjava, ispuni nezadovoljstvo, onda ne poštujemo svoju ljubav. Ta prazna mesta, to smo mi sami, a ljubav nastavlja da nas povezuje sa sobom i partnerom. Vaš ljubavni posao je da pružite podršku onom drugom da ispuni svoje potrebe i želje i da raščisti sa predrasudama očekivanja. I pri tom, da to isto radite za sebe.

Pet pogrešnih ubeđenja o ljubavi 2 Pet pogrešnih ubeđenja o ljubavi

Ljubav sve pobeđuje

Ljubav se ni sa čim ne bori, da bi bilo šta pobedila. Ljubav objedinjuje životne pobede i poraze i podiže ih do iskustva, mudrosti i prosvetljenja. Borba razdvaja i presuđuje, a ljubav objedinjuje i isceljuje.

Zna se kako se voli

Da, zna se. Svako voli prema svojim kapacitetima za doživljavanje i pružanje ljubavi. Neko će biti spreman da radi, gine i trpi, ali neće biti u stanju da uputi nežne reči, a neko će vam pružiti sve osim svog vremena i pažnje. Ispoljavanje ljubavi se uči. Naučiti da iskazujete ljubav prema partneru onako kako je njemu potrebno i kako on najbolje razume i oseća da je voljen, vrhunski je čin partnerske ljubavi.

Pročitajte i ovo:

Koliko partnera treba imati pre braka

Aleksina Đorđević

Comments