Uvek ih je bilo i biće ih – tipova koji brukaju muški (i ljudski) rod i pomažu da se stereotipi održe, kao što će uvek biti žena koje u potpunosti odgovaraju najgoroj muškoj slici o ženi i zbog kojih ćemo trpeti transfer blama. Možda je takvih osoba prosto više, pa je lako generalizovati i smatrati da su svi muškarci isti (žele površan odnos, nisu sposobni da budu verni i interesuje ih samo seks) i da su sve žene iste (lukave manipulatorke koje koriste seks da sprovedu svoj uticaj na muškarca, zainteresovane samo za odnose od kojih imaju koristi, spremne da se daju za pare i iz osvete, češće nego iz ljubavi). Možda smo u proseku stvarno plitki i prosečni, ali kad se ne uklapate u šablone i ne verujete u stereotipe, najlakše ćete “pasti” baš na stereotip i ispovređivaćete se zbog tipa koga ste mogli da prozrete u startu, da ste, recimo, sponzoruša, koja polazi od sebe u svojoj proceni ostalih. Ako ste ono što drugi u svojoj prosečnosti nazivaju naivnom osobom, možda možete da uzmete u obzir upozorenja o ponašanju tipova koji su fantastični manipulatori i glumci i veoma se trude – da dođu do seksa. I posle ih više ne zanimate. I da, sasvim je u redu da uživate u onome što oni nude i da ih konzumirate na istom nivou kao i oni vas, ako ste u stanju da seks bar ponekad ne shvatate preozbiljno i fatalistički. Dakle, švalerčine su razotkrivene i ponašaju se ovako:

Oni uvek šetaju zgodne žene. One su odlična reklama, jer kad ga vide sa nekom zanosnom ribom, druge žene će pomisliti da on sigurno nešto vredi, čim zaslužuje njenu pažnju. I želeće da se nađu na njenom mestu. Nije nelogično, zar ne?

Vrlo strasno izražavaju osećanja takoreći odmah

Švalerčina će pokazati strastveno interesovanje za ženu od prve sekunde. Na prvom sastanku će reći da se zaljubio i ponašaće se tako, a što je najgore, verovatno će se stvarno tako i osećati. Međutim, u njegovom svetu, on može da se zaljubi “pet, šest puta u roku od tri minuta” (kao što je to davno opevao Bora Čorba). On voli da se tako oseća i svaka žena koja mu zapadne za oko dobija isti tretman – u svaku se odmah zaljubi i pokazuje i izjavljuje osećanja, čak govori i o tome kako bi se oženio (da već nije oženjen, haha). Odličan performans – uz hemiju koja radi svoj deo posla (u njegovu korist) nemaš razloga da se stidiš sebe ako skroz padneš na to i posle kratkog vremena otkriješ da se on zaljubio u neku drugu.

Comments