U četvrtak, 11. oktobra 2012. godine, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, svečanim otvaranjem, počeo je drugi po redu najveći studentski internacionalni turnir “EuroBelgrade”, na kome je učešće uzelo preko 500 domaćih i stranih studenata. Svi oni će imati priliku da se tokom trajanja turnira takmiče u sportu, druže i pre svega dobro zabave. I ove godine glavni organizatori događaja su Fakultet organizacionih nauka i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

“Meni je izuzetna čast što mogu da budem promoter jednog ovako mladog turnira ili mlade organizacije, jer smatram da je od krucijalnog značaja bavljenje sportom i mislim da ovim putem ne samo da se razvija univerzitetski sport već apelujemo na mlade da žive zdravo, da se bave sportom. Drago mi je što je Fakultet organizacionih nauka prepoznao jednu ovakvu organizaciju, ovakvu akciju, ne samo ovakvu, već prepoznaje sve druge i i te kako ulaže u univerzitetski sport”, istakao je na ceremoniji svečanog otvaranja Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i student Fakulteta organizacionih nauka.

Slika 430 Počeo turnir EuroBelgrade 2012”

Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i student Fakulteta organizacionih nauka, inače promoter turnira "EuroBelgrade"

Učesnici će se tokom turnira takmičiti u pet sportskh disciplina: futsalu, košarci, odbojci, vaterpolu i cheerleadingu. U svim sportovima, osim cheerleadinga i vaterpola, predviđena su takmičenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pored sportskog dela turnira, za studente će biti organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti. Prvi put ove godine, kroz aktivnosti “Party Pack-a”, pružena je prilika i onim studentima koji žele da dožive nešto drugačiji, ne toliko sportski, “EuroBelgrade”. Oni će biti u mogućnosti da se, u toku dana, upoznaju sa atraktivnim znamenitostima, tradicijom, kao i kulturom Beograda.

Slika 525 Počeo turnir EuroBelgrade 2012”

Svečanom otvaranju turnira prisustvovao je i Vanjin saigrač i kolega sa fakulteta Filip Filipović

Pored kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije svečanom otvaranju turnira prisustvovao je i njegov saigrač i kolega sa fakulteta Filip Filipović koji je tom prilikom izjavio: “Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam organizacionom timu “EuroBelgrade”-a na sjajnoj organizaciji koju ćete tek, naravno, imati prilike da vidite i na motivaciji mladih studenata i drugih ljudi koji će posetiti ovih dana Beograd. Mislim da je ovo prava prilika da u najboljem svetlu pokažemo, ne samo značaj sporta uopšte na Univerzitetima, već i naš grad i predstavimo na najbolji mogući način ono čime možemo da se pohvalimo, a sport je sigurno jedna od tih stvari.”

Slika 236 Počeo turnir EuroBelgrade 2012”

Osim Filipa i Vanje, ceremoniju svečanog otvaranja svojim prisustvom uveličali su i vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović i Marko Avramović

Svojim prisustvom ceremoniju svečanog otvaranja uveličali su i vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović i Marko Avramović. Značaj turnira, pored mnogobrojnih sponzora, prepoznali su Univerzitet u Beogradu, Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda i Turistička organizacija Beograda.

Više informacija o događaju možete videti na www.eurobelgrade.org.

Comments