Časovničareva kći – Kejt Morton

Drama koja prati priču o misteriji, krađi, ubistvu, umetnosti, gubitku i ljubavi! Dobitna kombinacija, zar ne? Knjiga nas vodi u leto 1862. godine kada grupa mladih umetnika odlazi u kuću Birčvud na obali Temze. Žele da provedu mesec dana u velikoj dozi kreativnosti i inspiracije za kojom tragaju. Ali ubrzo, stvari se menjaju. Jedna žena je poginula, druga nestala, a ukraden je i vredan dragulj. Sto pedeset godina kasnije mlada arhivistkinja iz Londona, Elodi Vinslou, pronalazi kožnu torbu sa dva predmeta: fotografija žene u viktorijanskoj odeći i sveska prepuna skica gde pronalazi i crtež nepoznate kuće na obali reke. Ovaj divno napisan roman, ponudiće vam razmišljanja o umetnosti i izdaji, neprestano vas vodeći kroz zamršenu priču!

Besnilo – Borislav Pekić

Ovaj triler će vas neverovatno podsetiti na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo! Zato je trenutno popularna za čitanje! Biološka katastrofa, nepoznata savremenom svetu, desila se na londonskom aerodromu Hitrou u sred letnje sezone. Mutira virus besnila u jednoj naučnoj laboratoriji, pa se epidemija širi neverovatnom brzinom, jer nema vakcine koja deluje! U karantinu se našlo na desetine hiljada putnika na aerodromu. Vodeći rat sa zlobnim psećim virusom, zaraženi ljudi se bore i sa besnilom u sebi i svojoj okolini. Tako ćete čitajući dalje otkriti zastrašujuću istinu o ljudskoj prirodi: ne treba nam virus da bi urođeno ludilo koje posedujemo u ovakvoj situaciji iskazalo sve svoje oblike. Apokaliptični triler koji je Pekić maestralno napisao predstaviće nam ogolelu i surovu prirodu ljudske civilizacije!

Poštar uvek zvoni dvaput – Džejms M. Kejn

Ukoliko uživate u čitanju napetih trilera, neka ova knjiga bude prva na vašoj listi! Kejn je ovom knjigom opet pokazao da je majstor kriminalističkih romana. Priča prati skitnicu Frenka Čejmbersa, izuzetno nemirnog duha i Koru Papadakis, prelepu mladu i nezadovoljnu ženu koja vene u braku. Frenka uskoro put dovodi u Korino drumsko svratište- i tada se javlja strast među njima koja će imati kobne posledice! Brza, odlična i nasilna priča koja će prikazati zapaljivu mešavinu erotike i nasilja!

Naslovna fotografija: instagram.com/astoldbymichelle

Anja Dragović

Comments