Koliko vremena je prošlo nakon raskida?

Nikad nije dobra ideja da poželite da se vratite bivšem pre nego što date sebi vremena da razmislite i preispitate čitavu vezu. Zato što tek kada se udaljite od odnosa, bićete u stanju da razumete šta se u njemu, u stvari, dogodilo.

Jedna od najgorih stvari kada je u pitanju raskid jeste odvikavanje od partnera. On je bio deo vaše svakodnevice, neko kome ste posvećivali svoje slobodno vreme, sa kim ste stvarali uspomene. Praktično gledano – on je postao vaša navika. A gde postoji navika, postoji i odvikavanje.

Znaćete da li postoji mogućnost da se vaša veza obnovi tek kada prođe izvesno vreme, a koliko treba da prođe – zavisi od vas. Nekome je dovoljno mesec dana da uvidi šta se sve dogodilo i da li ima šanse za novi početak; nekad je potrebno i više.

Sa druge strane, ako previše čekate, postoji mogućnost da se vaš partner nađe u novoj vezi – što je i odgovor na to da li on želi da bude sa vama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Da li biste mogli reći prijateljicama da ste se pomirile sa bivšim?

Ono što ne možemo reći najbližim prijateljicama uglavnom znači da to ni ne treba da radimo.

Zato, pre nego što odlučite da li treba ili ne treba da se vratite vašem bivšem, porazgovarajte sa jednom ili dve najbliže prijateljice. Nemojte pričati sa previše ljudi, jer tako postoji mnogo veća mogućnost da se zbunite od velike količine saveta koje ćete dobiti.

Vaše prijateljice su imale priliku da posmatraju vašu vezu sa strane i mogu vam reći stvari koje vi niste u mogućnosti da sami primetite. Posle svakog raskida, prijatelji su najveći oslonac, a odluku o obnovi veze možda i ne treba da donesete sami, zato što ste u tom trenutku isuviše ranjivi i ne razmišljate racionalno.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Jovana Petković

Comments