Dok se invazija korona virusa širi, javnost se prepušta društvenim mrežama u izražavanju izabrinutosti i predostrožnosti koje preduzimaju kako bi se zaštitili. U ovom trenutku SAD ima na hiljadu zaraženih ljudi, Italija je jedan od epicentara zaraze, a broj preminulih se svakim danom povećava. Srećom, strah nije nije zaustavio ljude da se vrate svojim zajednicama i da nas nadahnjuju u ovim teškim vremenima. Od dobrotvornih akcija, do velikih donacija koje će pomoći bolesnima, ili onima bez posla, evo nekoliko načina na koje se poznate ličnosti nose sa pandemijom korona virusa.

Donatella Versasace donirala 200.000e bolnici u Milanu 

Donatella Versace i njena ćerka Allegra Versace donirale su 200.000 e San Raffaele bolnici u Milanu kako bi se rešila nestašice snabdevanja i ograničenih zaliha. Donatella je izjavila da je u ovakvim vremenima bitno da narod bude ujedinjen i da podržavamo one koji su u prvim redovima i svakodnevno se bore za spas ljudskih života. Rekla je da su svim srcem uz zaražene i porodice zaraženih, kao i uz doktore i drugo medicinsko osoblje koje ulaže herojski trud.

Chiara Ferragni doninirala 100.000e u korist Italije

Italijanska influensera i njen suprug Fedez dali su ličnu donaciju od 100.000e kampanji GoFoundMe, koju su započeli kako bi pomogli bolnicama širom Italije, koje su preopterećene pacijentima zaraženim ovim virusom. Novac je konkretno bio namenjen za ispomoć u vidu bolničkih kreveta na odeljenju intenzivne nege u bolnici San Raffaele u Milanu.

Chara Ferragni izjavila je da se nada da će ovom inicijativom podići svest ljudi o trenutnoj krizi koja sve pogađa.

Laura Benanti poziva srednjoškolce da podele svoje talente preko društvenih mreža

Škole su nedavno zatvorene, kao i svi nastupi i mjuzikli učenika. Laura Benanti, brodvejska pevačica i glumica, obratila se razočaranim školarcima preko Twittera da objave video zapise svojih pesama ili plesa sa hashtag-om #SunshineSongs, kao način da se svi zabave u ovim stresnim vremenima.

Obratila se srednjoškolcima rečenicom da ukoliko su njihovi nastupi otkazani, da objave kako pevaju i da je označe, jer ona želi da bude njihova publika.

Jennifer Garner i Amy Adams osnovale humantiranu organizaciju Save With Stories

Jennifer Garner i Amy Adams osnovale su humanitarnu organizaciju Save With Stories koja ima za cilj da obezbedi zalihe i resurse neophodne deci koja se u svojoj ishrani oslanjaju na školsku hranu. Njihova organizacija sklopila je partnerstvo sa organizacijama Save the Children and No Kid Hungry on this.

Comments