Zaljubljeni ste i raspilavljeni, puni poverenja i pozitivnog naboja, prosto letite. Toliko visoko da uopšte ne uočavate crne tačkice nesporazuma koje ostaju dole na zemlji. I koje su, sa predvidivo sve nižim letom, sve uočljivije. I postaju sve krupnije. I dok se mi prizemljimo, tamo nas već čekaju gomile problema koje su narasle dok nismo gledali. Potencijalno dobra veza može biti upropašćena zbog našeg prepuštanja uraganima osećanja, čija silina deluje nezaustavljivo i za koje nema prepreke. Ali znate, nepogoda dođe i prođe. Zaljubljenost će vas produvati odnoseći vam pamet, a kad prođe, ostaje samo realnost. Čekala je na vas. Pa, sada ne možete da se vratite na početak.

Sedite i čekate

Nije vam smetalo u početku što on ne poštuje vaše vreme. Imale ste hiljadu opravdanja za njegova kašnjenja, a on je znao da ćete vi biti tu, kad ipak dođe, tri, pet, osam sati kasnije, nego što ste se dogovorili. I nije bilo važno ništa, osim da se pojavi, da vas preplavi olakšanje i uzbuđenje. Sad kad je tu, sad je vaš. Ali vi ste sve vreme bili njegovi. A on se prema tome tako komotno ponašao. Prvo komotno. Pa onda bahato. I kad najzad primetite da zbog njegove neodgovornosti uopšte ne možete da se organizujete i da vam se dani uglavnom sastoje od sedenja i čekanja, imaćete muke da prekinete sa tim. Osim ako ne prekinete sa njim. Samo, nije on odgovoran za to što ste mu vi stalno na raspolaganju i što ga niste naučili da poštuje vaše vreme. I dogovore.

large Pravila ljubavi: Devojke, ne dozvolite mu da vas smara u vezi!

Udaljili ste se od prijateljica

Biti na raspolaganju svom dečku, podrazumeva udaljavanje od prijateljica. Trebalo je da znate. Koliko puta ste odbile njihove pozive na kafu, druženje, izlazak, jer očekujete dečka? Koliko puta niste umele da odgovorite na pitanje a kada dolazi, imaš li vremena pre nego što dođe, ili posle? Verovatno ste i mnogo puta čule, tojest, niste htele da čujete, kako vas prijateljice upozoravaju na vašu poziciju. Pa, sad vam je potrebna njihova podrška, zovite ih, izvinjavajte se i povežite se sa njima ponovo. Za to sigurno nije kasno.

Comments