Ne možete da se opustite kad ste same

Nekako ste izgubile naviku da uživate u samoći. Da odvrnete muziku, rastrčite se i sredite lom začas, pa se posle natapate u kadi i čitate, a posle iskokate džinovsku porciju kokica samo za sebe i provedete veče uz omiljene filmove, smejući se i brišući suze i opet se smejući sebi, što se tako primate na holivudske gluposti. Prođe pola dana da uopšte ne pogledate u telefon, a sad čeznete da vam opet bude dobro u sopstvenoj koži i da opet šmrcate zbog hepi endova, umesto što stalno proveravate da li je stigla poruka, da li je najzad dostupan, da li vam uopšte radi telefon. Taman posla da ga isključite.

Ako se vama promene planovi, on pravi haos

Vi njega da ispalite? Je l’ neko umro? Pošto drugo opravdanje ne postoji. A ni to možda nije dovoljno dobro. Pravdanje uz osećanje krivice pomešano sa suzdržanim besom, divna kombinacija, otvara čir na želucu vrlo uspešno. A kad pokušate da mu suprotstavite činjenicu da on vas stalno ispaljuje, samo ćete ga još više izazvati. Ne možete da verujete? Poverujte. Jer dobro znate gde ste pogrešile. Trebalo je na vreme da ogradite svoj prostor, istaknete svoje obaveze i svoje prioritete. Osim što je možda trebalo da se zaljubite u nekog boljeg čoveka.

zenski libido se smanjuje sa godinama Pravila ljubavi: Devojke, ne dozvolite mu da vas smara u vezi!

Nekako se ulenjio u krevetu

E to nije istina. Nikad nije ni bio bogznašta u krevetu, nego vi tek sad primećujete kako je inertan, nemaštovit i ograničen. Ako nešto predložite, njemu se to ne dopada, možda ne zato što mu oduzima naboj, nego što ne može da podnese vašu inicijativu. Kako to ranije niste primetile? Ah, jeste, ali uživale ste u njegovoj dominaciji. I više vam nije zabavno. Pa, ako vas ovo ne pokrene na raščišćavanje i postavljanje stvri na svoje mesto, ništa neće.

Izvor fotografija: weheartit.com

Aleksina Đorđević

Comments