Predvidi budućnost

Proučavanje svog dečka u odnosu prema njegovim roditeljima može ti pokazati kakav će otac on postati. Da li je komunikacija forsirana ili prirodna? Da li su oni upoznati sa svim detaljima njegove svakodnevice, ili nisu mnogo upućeni u njegov život? Možeš mnogo toga videti u vezi sa njegovom vizijom braka i roditeljstva gledajući kako njegovi roditelji međusobno funkcionišu i kako se ophode prema njemu, koliko su međusobno bliski.

Ne ignoriši upozorenja

Ukoliko deluju hladno moguće je da se iz nekog razloga ograđuju. Da li je njegova majka odbojna ili nezainteresovana da te upozna? Da li njegov otac pominje bivšu devojku svoga sina? Tu mogu postojati veliki porodični problemi u koje se uplićeš. Takođe, može značiti da su oni kroz to prošli ranije, da je mnogo devojaka došlo i prošlo, da ne žele ni da se potrude. Ukoliko osećaš loše vibracije, ne ignoriši ih. Popričaj sa svojim dečkom kada dođete kući.

zene zmajevi1 Pravila: Upoznavanje sa roditeljima

Ne postavljaj sebe na prvo mesto

Ludo ste zaljubljeni i čujete se svaki sekund. On je tvoja srodna duša i tvoj najbolji prijatelj. Ali pre nego što nešto zameriš njegovoj majci, skrati jezik! Porodica može biti zaštitnički nastrojena. Ti ga poznaješ intimno, ali ne dominiraj nad onima koji su mu menjali pelene.

Ostavi “pantalone” kod kuće

Drži se tradicionalnih shvatanja odnosa. Poštuj starije i budi što više ženstvena. Ne treba da se suzdržavaš da pokažeš svoju ličnost, ali malo spusti loptu. Protumači njihove znake i daj im šansu da započnu razgovor. Uživaj u pogledu na svog dečka iz drugačije perspektive.

Ne spopadaj ga

Ako treba, sedi na svoje ruke kako ne bi došla u iskušenje da ga štipkaš. To kod roditelja može prouzrokovati da se zapitaju da li ti i “njihova beba” imate seksualne odnose i da li koristite zaštitu. Zapamti: budi zrela, graciozna, otmena. Roditelji obično znaju dosta o “odrastanju” svog dečaka, ali ne žele da im se to odigrava ispred nosa.

Obrati pažnju kako se on ophodi prema tebi

Budi spremna! Kada je sa svojim roditeljima, on se može preobratiti u sebe iz tinejdžerskog doba. Dokle god nije potpuno okupiran izigravanjem razmaženog dečaka, tako da zaboravlja na tebe treba da mu popustiš. Ali, ako on postane zloban prema tebi, ili počne da se udaljava od tebe – imaš problem. Važno je da uvidiš kako se on ophodi prema tebi pred svojim roditeljima. Da li brine o tebi kada si na nepoznatoj teritoriji? Da li ti objašnjava internu tradiciju i šale? Porodične veze su važne koliko i njegovo ponašanje prema tebi.

Ne otkrivaj previše

Ovo nije vreme za iznošenje vašeg prljavog veša ili za prigovaranje. Ne radi ništa što će da pojača već dovoljno stresan momenat. Ukoliko osetiš da si preterala, prebaci fokus na njih..

Osmehuj se i diši

Čak i ako želiš da zakolutaš očima ili da vrisneš i provociraš, budi smirena i nasmejana. Bez tmurnog lica, bez gaženja ispod stola! Kako bi se oslobodila stresa, utanačite tajnu reč ukoliko stvari postanu napete ili čudne. Duboko disanje će ti takođe pomoći da se smiriš.

Ne dozvoli im da te maltretiraju

Zapamti zlatno pravilo: “Ljudi vole da pričaju o sebi”. Ako se osećaš kao da si na vrućoj stolici, promeni temu. Pitaj njegove roditelje gde su se upoznali, odakle su… Ne želiš da pomisle da imaš nešto da sakriješ! Samo reci: “Dosta o meni…” i oni će biti srećni da pričaju o sebi da neće ni primetiti da si promenila temu. Ako priča koja prati vaše upoznavanje podrazumeva partijanje praćeno alkoholom, usaglasi se sa dečkom unapred oko verzije koju ćete ispričati roditeljima.

Ne padaj na foru “zajedničkog prijatelja”

Razmenjivanja priča o njemu može biti primamljivo, ali budi oprezna o čemu pričaš. Njegovi roditelji mogu da te isprovociraju da pričaš: “On nam nikada ništa ne govori…”, ali poštedi i njih i njega detalja njegove poslednje ludorije. Može biti primamljiva mogućnost da ga izdaš kako bi zadobila poene. Ali ne zaboravi da je on taj sa kojim odlaziš kući! Ako ga osramotiš neće poželeti da se opet vidi sa tobom. Pokušaj da pronađeš neke druge stvari osim njega koje mogu biti zajednička tema sa njegovim roditeljima.

Uživaj!

Zapamti: Ovo je samo “prvi sastanak”! I oni su nervozni. Ukoliko se ne skontate odmah, ne očajavaj. Možda su stidljivi, ili im treba malo više vremena kako bi se opustili. Možda imaju loš dan, ili još uvek nisu svesni da je njihov dečkić upoznao ženu svog života.

Izvor fotografije: cosmpolitan.co.uk


Darija Savić, devojka liberarnih shvatanja. Voli život, hedonista je i smatra da je osnov dobre veze obostrano uživanje u drevnim ljubavnim čarima.

Comments