Srećan Uskrs! U izolaciji ili ne, svakako je vreme da proslavimo praznik, da se opustimo i uživamo – sami ili u užem krugu najbližih. Danas nećemo razmišljati o negativnim stvarima već ćemo se potruditi da se odlično provedemo, čak i kod kuće. U tome će nam svakako pomoći društvo (uživo ili online), ali i ukusni kokteli čije recepte ti donosimo u nastavku. Pronađi svoj savršeni match i živeli!

What’s Up, Doc

Sastojci: 60ml votke, 20ml soka od šargarepe, 15ml soka od limete, 7ml šećernog sirupa za koktele (pravi se od vode i šećera u razmeri 1:1 i to tako što najpre prokuvaš vodu, a zatim dodaš šećer; kada se šećer rastopi, sirup je gotov i može se ostaviti da se hladi u staklenoj posudi), pivo od đumbira (koje takođe možeš sama da napraviš)

Priprema: U šejker najpre stavi led, zatim sve sastojke osim piva. Promućkaj, sipaj u čašu, dolij pivo od đumbira preko i ukrasi korom od šargarepe.

Love and Hope Lemonade

Sastojci: 120ml rozea, 30ml šećernog sirupa (vidi način pripreme iznad), 15ml soka od sveže ceđenog limuna, kolut limuna za ukrašavanje, maline za gnječenje i ukrašavanje, listići nane za gnječenje i ukrašavanje

Priprema: U šejkeru najpre zgnječi nekoliko malina i listića nane, zatim dodaj limunov sok i šećerni sirup. U tu smesu dodaj roze i dobro promućkaj. U čašu sipaj dosta leda, prelij koktelom, a zatim ukrasi kolutom limuna, listićima nane i malinama.

Carrot Mimosa

Sastojci: 120ml penušavog vina, 30ml soka od šargarepe, šargarepa za ukrašavanje

Priprema: Sipaj u čašu sok od šargarepe, zatim dodaj penušavo vino. Ukrasi šargarepom.

Comments