Ne odgovaraj odmah na poruku

To možda ima smisla kad smo klinci i kad nam ponos i stid diktiraju ponašanje, kad tek oblikujemo samopoštovanje i stičemo iskustvo – pre nego što shvatimo da su emotivne igre na najnižem nivou emotivnih odnosa i daleko od prave ljubavi. On dakle, nikako ne sme da pomisli da si suviše zainteresovana i dostupna, da si jedva čekala da se javi, da si očajnica koja je spremna da bude sa prvim tipom koji pokaže malo interesovanja.

Kalkulacija tipa „sačekaj bar deset minuta“ nema smisla s obzirom da smo danas svi gotovo neprekidno onlajn i da skoro svako stalno svoj smart drži u ruci, ili makar pri ruci. Pretpostavi da će se obradovati tvojoj poruci i da će rado ćaskati sa tobom i odgovori mu odmah – kao neko ko se raduje njegovoj poruci i rado će ćaskati sa njim.

Trebalo bi da spustiš kriterijume

Istina je da bi trebalo da daš šansu i nekome ko nije tvoj tip na prvi pogled, ali ako nema ni trunčice hemije, ako te neko odbija svojim prostačkim ponašanjem, ako ti je fizički odbojan ili smatraš da nije dobar čovek, da nije pametan i da nemate ništa zajedničko – o kakvim se kriterijumima tu radi? Sigurno nećeš odbaciti nekog ko te mnogo privlači, zato što trenutno nema posao – ali ako situiranost spada u tvoje najvažnije stavke, onda te neko takav neće ni privući. Radi se pre svega o temeljnim vrednostima, kao što su iskrenost, vernost, inteligencija, hrabrost…

Ako za nekog smatraš da je kvalitetan čovek, to znači da je već ispunio tvoje najvažnije kriterijume. Ko god ti predlaže da malo „spustiš loptu“ mora i sam da prizna da nema baš mnogo smisla da uđeš u vezu sa nekim koga ne poštuješ na osnovu svojih kriterijuma, ili da odeš u krevet sa nekim ko ti nije privlačan.

Comments