Teško da ćeš naći nekog na tvom nivou

Ova primedba ti jednim potezom odaje priznanje i opaljuje šamar. Govori ti o tome da si ti toliko razvijena, produhovljena, otvorena, slobodna i drugačija, da u svom okruženju nećeš naći muškarca koji to može da toleriše – kao da su vrhunski ljudski kvaliteti kod žene nešto što treba tolerisati i kao da bi ona morala da bude manje inteligentna, manje mudra, manje svoja, manje uspešna i manje autentična, da ne bi uplašila i oterala obične muškarce. Kao da ne postoje muškarci koji su takođe izuzetne osobe, koji žele izuzetne partnerke.

Istina je da je tvoj izbor sužen, ako se ne uklapaš u prosek, ako u životu i ljubavi tražiš nešto više, dublje i istinitije od onoga na šta većina ljudi pristaje, ali to je tvoj dar i tvoj teret i tvoje iskušenje i na kraju – tvoja nagrada. Ne pristaj na manje od onoga što znaš da postoji, ne pristaj na odnos koji nije ljubav, onako kako je ti doživljavaš i kako si u stanju da je daješ i primaš.

Kad prestaneš da tražiš…

To je možda tačno. Ali ti ne možeš da se praviš da si prestala da tražiš, očekujući da nađeš ljubav, samo zato što si, kao, prestala da je tražiš. To zapravo znači da treba da se okreneš sebi i pronađeš zadovoljstvo u svom životu, da izgradiš strukturu svog života koja može da opstane i u samoći, ako je potrebno, da shvatiš da si sama sebi dovoljna i da ti niko nije potreban toliko da bez njega ne možeš da živiš – da osvestiš svoju nezavisnost i da u ljubavi ne težiš zavisničkom odnosu. Tada privlačiš partnera koji je spreman da voli i da širi svoje vidike i kapacitete sa tobom.

Pročitajte još i ovo:

Zašto bivši ne može da ti bude samo prijatelj?

Da li je to što si ga izgubila uopšte gubitak?

Ako ima ove kvalitete – nemoj ga izgubiti!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

izvor: www.instagram.com, www.unsplash.com

Brankica Milošević

Comments