Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

S velikim zadovoljstvom FMU vas poziva da nam se pridružite predstojećeg vikenda. Pred nama su tri velika događaja:

– U subotu, 26. maja, na Fakultetu muzičke umetnosti održava se Dan otvorenih vrata, dan kada se svi budući studenti mogu raspitati o nastavnom planu i programu FMU, kao i porazgovarati sa profesorima o uslovima za prijemni ispit.

Takođe, FMU će kao i prošle godine organizovati besplatne pripremne džez radionice za sve zainteresovane buduće studente. Nastava će se odvijati 8.6, 9.6, 15.6. i 16.6. 2013. godine sa početkom u 14 časova u Resavskoj ulici br. 78. U ovim terminima profesori Džez odseka će govoriti o Džez teoriji i solfeđu, biće organizovani ansambli i poseban čas improvizacije.

– Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i Muzička akademija Univerziteta u Ljubljani u okviru partnerstva na Tempus projektu “InMusWB” organizuju džez turneju studenata ova dva fakulteta. U okviru turneje organizovano je pet koncerata po Srbiji, Novi Sad, Subotica, Leskovac, Kragujevac i završni koncert se održava u Beogradu – 25. maja u 20 časova u Domu omladine (Makedonska 22). Ulaz na ovaj koncert je slobodan. Nastupa 25 studenata iz Lubljane i pet naših studenata. Na programu će biti džez standardi, a dirigent je Hotko Matej (Ljubljana).

DSC 1467 Predstojeći dani na FMU: Vikend u znaku džeza

Vikend u znaku džeza

Podsećamo da je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu prošle školske godine otvorio novi Studijski program za Džez i popularnu muziku. Danas, prva generacija studenata završava prvu školsku godinu. Saradnja sa Akademijom umetnosti u Ljubjani započeta je pre mesec dana, kada su studenti iz Beograda otputovali u Ljubljanu na par dana da bi se pridružili probama Big Benda za truneju u Srbiji. Našim studentima ova saradnja je od velikog značaja radi upoznavanja i sticanja iskustva sviranja u velikim svetskim džez orkestrima.

– Katedra za džez i popularnu muziku organizuje Koncert profesora i studenata džez odseka. Nastupaju: Novak Mijović – truba, Vanja Kevrešan – gitara, Marko Benke – kontrabas, Aleksandar Cvetković – bubnjevi, Luka Ignjatović – saksofon i gost prof. Stjepko Gut – truba. Koncert će biti 26. maja u 18h u Afiteatru ispred FMU, na adresi Kralja Milana 50. Ulaz je slobodan. Na programu će se čuti kompozicije Čarlsa Parkera (Charles Parker), Kola Portera (Cole Porter), Majlsa Dejvisa (Miles Davis), Dizi Gilespia (Dizzy Gillespie), itd.

Editors choice