Udruženje poslovnih žena Srbije petnaestu godinu zaredom pokreće konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Udruženje poslovnih žena Srbije je petnaestu godinu zaredom raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – Cvet uspeha za ženu zmaja. Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovom izazovnom periodu u kojem se svi borimo sa krizom koju je donela pandemija COVID-19. 

Nagrada se dodeljuje u dve glavne kategorije: za Izvozno orijentisanu firmu i za Uspešan poslovni model. Udruženje poslovnih žena Srbije i ove godine zadržava praksu da Specijalnim priznanjem nagradi preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima za glavne nagrade i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti.

Cvet uspeha za zenu zmaja 2020. scaled e1625047928840 Preduzetnice, otvoren je jubilarni konkurs za Žene zmajeve

Takođe, četvrtu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih četrnaest godina na ovom događaju promovisano je 500 žena, njih 143 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, četiri je svojevremeno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 15 kompanija je nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

U zavisnosti od opšte situacije, svečana dodela nagrada održaće se u prvoj nedelji meseca novembra 2021. godine, uživo ili kombinovano onlajn/oflajn kao prošle godine.

Cvet uspeha za zenu zmaja 2020 scaled e1625048041557 Preduzetnice, otvoren je jubilarni konkurs za Žene zmajeve Cvet uspeha statuete e1625048065926 Preduzetnice, otvoren je jubilarni konkurs za Žene zmajeve
Comments