Pre nego što krenemo u ovu priču želim da razjasnimo jednu stvar – ovo nije nikakva tužna ispovest. U principu, ne postoji ništa što mogu da vam kažem što već ne znate, naravno, ako ste nekada bili prevareni. A ako ste varali – vama je potreban drugi tekst. Biti prevarena devojka je užasan osećaj. Biti prevarena devojka za koju svi osim nje znaju da je prevarena – to je definitivno gora verzija.

Prevarena devojka

Momenat u kom saznajete da ste prevareni je početak kraja. Koliko god da smatrate da je veza bila stabilna, da možda možete da pređete preko toga u jednom će se momentu ispostaviti da je najbolje da samo pokupite svoje stvari i odete.

Naravno, ovde sada možemo da počnemo da pričamo o tome šta za vas predstavlja prevara, koje su stvari preko kojih biste prešli, a šta nikada ne biste oprostili. Uglavnom se postavljaju dva pitanja – da li je poljubac prevara ili je seks prevara?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Noisetier (@thenoisetier)

Ali, suština nije u tome. Suština je u tome da prevare čine da se osećamo kao da je neko ubacio ruku u našu utrobu i izvrnuo nam stomak naopačke. Prevare nam izbijaju vazduh iz grudi i udaraju šamare po licu. Osoba koja je prevarena se, sigurna sam, oseća mnogo gore nego osoba koja je prevarila.

Zašto? Zato što prevarena osoba nije imale nikakve slične misli u glavi. Možda je za nju čitava veza bila oličenje dobre komunikacije, poverenja i velike ljubavi. I za nju se sve promenilo u jednoj sekundi. Za nju su stvari u koje je verovala automatski postale lažne, a osećaj u ustima gadan.

Naravno, svaka veza sa sobom nosi jedinstvena osećanja, zbog čega ne možemo da svoja osećanja poredimo sa osećanjima drugih. Možemo da pokušamo da objasnimo šta osećamo, ali nekada ni to nije moguće – jer objašnjenja nema.

Pročitajte i ovo: Dosadilo mi je da se osećam loše

Ako ste saznali da ste prevareni tako što vam je to rekao onaj koji vas je prevario, verovatno ćete pomisliti na onu famoznu “šta će reći drugi”. Jer, biti prevarena devojka sa sobom nosi određenu vrstu odgovornosti. Odmah počinju da vam se vrzmaju po glavi saveti vaših badass drugarica koje će vas forsirati da “zaboravite na njega” ili će vam reći da, uostalom, niste bili toliko kompatibilni koliko ste mislili da jeste. To su, drugarice, naravno, videle kao posmatrači vaše veze. I hvala im na tome! Ali, do ovakvih rečenica ne bi treblo da dođe onda kad vas već prevare.

Sa druge strane, uvek imamo onu verziju u kojoj ste vi bile dosadne, zbog čega je on izgubio interesovanje. Da, to se još uvek govori devojkama. Ili su bile previše posesivne ili su bile prenaporne, nisu bile zabavne kao što su, možda, bile zabavne na početku veze… Sve se to navodi kao problem koji ste napravili zbog čega ste, na kraju, i bile prevarene.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Noisetier (@thenoisetier)

Lekcije koje se nauče iz prevare

Verovatno ste sada prevrnuli očima jer znate da slede neki bog zna kakvi zaključci. Ne, ne slede nikakvi saveti, jer saveta nema. Svako se sa bolom nosi onako kako najbolje ume. A prevare su, zaista, bolne. Pogotovo ako od prevare saznate od svojih prijatelja ili ih otkrijete sami. Sve su to faktori koji utiču na ozbiljnost situacije.

Lekcija koju sam naučila je da bezuslovno verujem svom osećaju. To komešanje u stomaku koje osećate bi trebalo da vam bude dovoljan indikator za to da nešto nije u redu. Ako poslušate sebe, možda ćete izbeći situacije u kojima ćete postati prevarena devojka.

Vaša ljubav ne treba samo da egzistira, već treba da se gradi i da se održava, a to ne može da bude jednostrano. Onog momenta kad osetite da između vas ne postoje osećanja koja su postojala ranije, legitimno je da se povučete iz tog odnosa.

I na kraju, veoma je bitno da znate da to nema nikakve veze sa vama. Kad neko odluči da vas prevari, to je samo njegova odluka, a uzroci su nešto o čemu je, nekad, suvišno i razgovarati.

Pročitajte i ovo: Kada vas različite životne faze udalje od prijatelja

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Milica Antić

Comments