Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Tada adrenalin pokušava da nam nadoknadi manjak energije, da nam podigne pritisak i pomogne da preživimo dan, ali on može da izazove ubrzano lupanje srca i visok pritisak. Kad organizam iscrpi pokušaje da izbalansira svoje deficite i viškove, dolazi do sindroma adrenalnog umora, kada smo preko celog dana na niskom nivou kortizola, a adrenalin ne uspeva da nas “podigne”.

Imamo nizak pritisak, lupanje srca, malaksalost, često mokrenje, žeđ, pojačanu želju za slanom hranom.
Drugi uzroci Hašimota lako se nadovezuju na oslabljeni organizam – tu je nedostatak cinka, selena, gvožđa, infekcije EB virusom, boreliom, mikoplasmom…
Ali, osnova navedenih problema je upala u crevima i tu se vraćamo na jednostavan (a uopšte nije jednostavan) pokušaj da “svarimo” ideju da treba da promenimo ne samo način ishrane, nego shvatanje i pristup hrani. Treba nam dijeta protiv upale, da sredimo creva, gušteraču čuvamo tako što izbacujemo slatkiše iz ishrane – probavi olakšavamo tako što jedemo polako, dugo kuvamo hranu i biramo zdrave namirnice.

View this post on Instagram

Saturday shopping 🌿 #ggflorals @_harlowejames

A post shared by Glitter Guide (@glitterguide) on

Onaj deo koji se tiče glave (psihe) lečimo osvešćivanjem svojih osećanja, jer za autoimuna oboljenja kažu da su posledica besa koji je usmeren ka sebi (šta ne možemo sebi da oprostimo?), eliminacijom stresa, unutrašnjom tišinom, meditacijom, vežbama za balansiranje energije…

Pristup lečenju Hašimoto sindroma treba da bude holistički – lečite celo svoje sopstvo, osvešćujte nesvesne psihološke sadržaje, pružite odmor svom telu, prosvetljujte svoj duh.
I prestanite da pravite kompromise – živite svoj život, onako kako hoćete i kako vam je potrebno, bez obzira na sve oko sebe. Ako želite da budete zdravi, čime se vraćamo na sam početak – donesite odluku o tome da li želite isceljenje i zdravlje.

Brankica Milošević

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor slika : www.unsplash.com , www.instagram.com 

Editors choice