Još jedna smena godišnjih doba – još jedna prilika za obnavljanje izgleda i reinvenciju sebe. Ukoliko ste trenutno u fazi razmišljanja da li da promenite boju kose, izdvojili smo prolećne boje kose koje treba se nađu na vašem radaru – barem prema mišljenju stručnjaka. Ni ovog puta nismo iznenađeni što trendove predvode lookovi inspirisani estetikom devedesetih i dvehiljaditih, a ove sezone su veliki hit postali debeli pramenovi – poput onih koje je u crvenoj boji nosila Rihanna u svojoj Loud eri.

Takođe, tu je i sada već neizostavni Barbiecore, a pogotovo ga ne možemo zanemariti sa dolaskom novog Barbie filma, tako da ćemo i ovog proleća viđati svetloroze boje kose. Isto tako, na horizontu se mogu videti i nove vezije plavih i braon nijansi, ali i pramenova – ukoliko se odlučite za klasični stil.

Rihanna crvena kosa

Ukoliko ste zainteresovani za odvažnu boju kose, onda definitivno pratite trend Rihanna crvene, jer stilisti za kosu smatraju da će se ovog proleća vratiti na velika vrata. Kao što smo napomenuli, to je sve zahvaljujući povratku Y2K estetike dvehiljaditih – ili svetlih i odvažnih nijansi kose. Naravno, kada se radi o crvenoj, možete se osloniti na čitavu skalu, pa tako odabrati svetlu, vermilion nijansu ili dublju crvenu, kao ovaj primer Shay Mitchell.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell)

Odvažna plava

Naravno, prolećne boje za kosu ne mogu da ne uključuju i plavu, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da nijanse farbe postaju svetlije kako se približavamo letu. Stručnjaci za kosu kažu da se ljudi sve više odlučuju za jake plave nijanse koje su veoma uticajne, i da se ne oslanjaju više na mekše, laganije boje. Ako pratite svet poznatih, onda ste možda videli da je Kourtney Kardashian to nedavno učinila, pa zašto se i vi ne oprobate u odvažnoj plavoj boji?

Svetli pramenovi inspirisani devedesetim

Već smo mnogo govorili o ponovnom povratku frizura iz devedesetih i dvehiljaditih, pa smo tako videli uspon trajne zahvaljujući Belli Hadid, zatim i Rachel haircut, pa čak i aksesoare za kosu u vidu šnalica sa leptirićima. Sada je došao i red na svetle pramenove, i to ne klasične, već deblje – mada malo delikatnije nego što smo navikli. Ključna stvar kod ove boje kose je da se opredelite za visoki kontrast, dakle, tamniju bazu u koju ćete uneti deblje i svetlije pramenove.

Pročitajte i ovo: 7 najboljih kratkih frizura koje vam ujutru neće oduzeti mnogo vremena

Spotlight pramenovi

Kada je u pitanju kovrdžavi tip kose, postoji jedna tehnika koja se posebno izdvaja – spotlight pramenovi. Radi se o tehnici koja je slična balajažu, ali se kosa posvetljava tako da se prati način na koji su pramenovi uvijeni. Upravo zbog toga se ovaj način posvetljavanja zove spotlight, jer ističe savijanje kose. Kovrdžava kosa izgleda sjajno kad joj se doda svetla boja, i zbog toga preporučujemo da je probate ovog proleća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Bambus plava boja

Ukoliko volite nežnije nijanse plave kose, bambus-plava je idealna opcija za vas. Kako i samo ime kaže, inspiracija za ovu nijansu bili su prijatni, nežni tonovi prirode i njenih materijala – bambusa – kao i njegove jedinstvene teksture. Bambus-plava je veoma popularna zbog toga što su tonovi fluidni, i ne postoje jasne granice između prelaza dve boje, tj. smeđe i plave.

Prolećne boje kose – roze nijanse

Roze ćete videti apsolutno svuda tokom ovog proleća, ne samo u kosi, već i u trendovima za šminkanje. Kako Barbiecore trend postaje sve popularniji, sve zahvaljujući filmu Grete Gerwig koji željno iščekujemo, neminovno je da ćemo svuda primećivati sve više roze tonova. Međutim, umesto hot pink, u obzir dolaze svetliji, romantičniji, neutralniji tonovi, poput pastelnoroze. Ako nas pitate, ova boja je idealan način da izrazite svoje samopouzdanje i senzualnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Li (@himichelleli)

Pročitajte i ovo: Prolećni trendovi za frizure koje obožavamo ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/brittsully

Nenad Grubanoski

Comments