Ako vam deluje kao da se stalno zalećete u isti zid, ili završavate u istom ćorsokaku, to nije zato što je sudbina okrutna prema vama – Univerzum vam uvek ukazuje na put ljubavi i poručuje vam da ne treba da se predate, ali da treba da bolje tumačite njegove signale. Zapravo, upućuje vas na to da li ste konačno spremni za pravu ljubav.

Smanjuje vam se tolerancija na gluposti

Kada ste zaista spremni za ljubav, opada vam tolerancija na gluposti koje su prolazile u prethodnim vezama. Bili ste spremni da zanemarite gomilu stvari, zbog svojih osećanja i zbog toga što ste verovali da svakome treba da date šansu, ali sada više niste spremni da pokušate da gradite odnos sa nekim ko vam ne odgovara i ko se ne ponaša prema vama kako zaslužujete. Zbog toga, možete da ne osetite “klik” na prvu loptu – hemija se ne pojavljuje odmah, a vi razvijate interesovanje prema nekoj osobi nezavisno od pritska hormona sreće i uzbuđenja.

Osećanja vas ne uznemiravaju

Izostaje onaj bolestan osećaj zaljubljenosti, u kome ne možete od neke unutrašnje treme i nervoze da budete u miru sami sa sobom – upravo suprotno. Dolazak prave ljubavi nagovešten je osećanjem mira i sklada koji osećate sami sa sobom.

Shvatate da sve vaše ljubavi nisu baš bile ljubavi

Ti razni odnosi u kojima ste doživeli razočaranja, izdaju, prevaru – to su bile lekcije kako ne treba i šta ljubav nije. Kad vam je to sasvim jasno, spremni ste za pravu ljubav.

Comments